Til hovedinnhold

Dette blir nytt i WatchOS

Finn Jarle Kvalheim

På WWDC avslørte Tim Cook og Apples Kevin Lynch en rekke nye forbedringer som blir gjort med WatchOS.

Her er hovedpunktene i det som blir WatchOS 6:

Flere nye urskiver

Slik ser en av de nye urskivene ut.

Det kommer naturligvis en rekke nye urskiver, akkurat som Apple har gjort med hver eneste nye versjon av WatchOS.

Det kommer en rekke urskiver med store og tydelige klokkeslett, men de fokuserte også på at det blir flere urskiver som vil ha mange såkalte komplikasjoner på én gang. Det kan passe fint ettersom Apple Watch fikk en større skjerm i fjor høst.

Nye urskiver som er mindre fargesprakende vil nok også bli tatt godt imot av mange.

For å gjøre at det skal føles litt mer ut som en tradisjonell klokke introduserer de også noe som heter «Taptic Chimes». Det er rett og slett små, haptiske «dytt» som klokka vil gjøre hver time, for å minne deg på at enda en time har gått. Hvis du har lyden skrudd på på klokka kan du få den til å kvitre en liten fuglesang hver time.

Dette er en av de nye urskivene med en haug av «komplikasjoner»

Flere nye apper og egen App Store

De nye Apple-appene til Apple Watch.
Kalkulatorappen har en egen funksjon for å dele regninger mellom venner.

Apple slipper også en rekke nye apper til Apple Watch - nærmere bestemt en kalkulator, lydbøker og stemmeopptak. Dette er alle apper vi kjenner til fra iPhone, men som nå kommer i egne klokkevarianter.

Blant annet har kalkulator en egen funksjon for å dele regninga på restauranten, og du kan si hvor mange personer som skal dele regningen.

Fremover vil også apper kunne fungere helt separat fra mobilen din. Du vil altså ikke trenge å ha en «hovedapp» på mobilen, som har en mini-app på Apple Watch.

For å få tilgang til disse appene vil Apple Watch få en egen applikasjonsbutikk, hvor du kan laste ned småapper direkte til klokka.

Apple blir helt uavhengige av mobilen. Du kan bla gjennom Watch-apper som kort i en lang liste.

Fokus på helse

Aktivitetstrender viser hvordan aktiviteten din har vært over en lengre periode.
Finn Jarle Kvalheim

Du er allerede kjent med at Apple Watch sporer og visualiserer aktiviteten din hver dag. Nå får klokken mulighet til å vise «aktivitetstrender». Om du bestemmer deg for å droppe treningen en kveld, eller kjøre til butikken fremfor å gå en dag, vil du altså måtte bære skammen med deg i mange uker fremover.

Mer interessant er det at du kan gå inn og analysere og få rapporter på ting som hvor langt du i snitt går eller jogger i løpet av en gitt tid og for en gitt periode. Slik kan du se om formen er i ferd med å bli bedre eller om du kanskje bør legge om treningen og aktiviteten din.

En ny funkjson lar deg se om du er omringet av farlig mye støy.

Mange jobber i omgivelser med mye støy. Nå sier Apple Watch fra om du bør hysje på kollegaene dine ta på deg hørselvern eller vurdere hvor du jobber før hørselen din blir skadet.

Av andre nyheter kan endelig Apple Watch kjenne igjen sanger som spilles der du befinner deg. Som kjent kjøpte Apple opp Shazam for en stund tilbake, endelig betaler dette seg for Apple-brukere.

Å bli overrasket av regn er tydeligvis like kjipt for Tim Cook som for oss andre, så fremover vil du få varsel av Apple Watch om det er en regnbyde på vei mot deg de neste timene.

Noen av de nye Apple Watch-komplikasjonene.
annonse