Huawei tatt tilbake i varmen av flere organisasjoner

Endelig en god nyhet for den kinesiske giganten.

Det har stort sett gått én vei for Huawei etter at amerikanske myndigheter plasserte selskapet på en liste over selskaper som ikke kan handle med amerikanske selskaper.

Store selskaper som Google, Intel og ARM droppet samarbeidet med Huawei, og denne uken mistet Huawei også medlemsskapene sine i både SD Association og Wi-Fi Alliance, organisasjonene som er ansvarlige for standardiseringen av henholdsvis SD-minnekort og wifi-nettverk.

Onsdag ettermiddag er de imidlertid tilbake på medlemslistene til de forskjellige organisasjonene. Det gjelder SD Associtation, Wi-Fi Alliance, JEDEC og Bluetooth SIG.

JEDEC skal Huawei frivilig ha suspendert medlemsskapet sitt fra, men nå er de altså tilbake. Det gikk også rykter om at de hadde blitt kastet ut av organisasjonsgruppen for Bluetooth-utvikling, Bluetooth SIG, men der står de nå altså oppført på medlemslistene igjen.

Kunne fortsatt bruke SD-kort

Til tross for at Huawei var suspendert fra organisasjonsgruppene, ville det ikke ha noen umiddelbar effekt. Selskapet ville fortsatt kunne implementere SD-kort-lesere og WiFi-kort i produktene sine. Det som derimot ville ha blitt rammet var deres fremtidige utvikling og innvirkning på teknologiutviklingen i bransjen.

Det kunne i lengden ha bidratt med å svekke deres evne til å være konkurransedyktige.

Nå er imidlertid Huawei tatt inn i varmen igjen av de forskjellige organisasjonsgruppene, og vil fortsette å kunne påvirke teknologiutviklingen. Det kan dog være en smal trøst hvis de andre bruddene forblir, slik som ARM, Intel og Google.

Les også
Huaweis Android-konkurrent nærmer seg stadig
annonse