Til hovedinnhold

AMD skal slippe jubileumsprosessor og -grafikkort

Fyller femti på mandag.

Vegar Jansen

Den 29. april fyller «det røde laget» femti år, og i denne bransjen går ikke slikt upåaktet hen. I forbindelse med jubileet har derfor AMD planer om å slippe en spesialutgave av to av sine produkter.

Det ene produktet vil etter alt å dømme være den kjekke Ryzen 7 2700X-prosessoren, mens det andre ser ut til å bli en variant av selskapets heftigste grafikkort, altså Radeon VII.

Nøyaktig hva som skal være spesielt med disse jubileumsutgavene – med unntak av innpakningen – er dog ikke så godt å si akkurat nå.

Lys og klokkefrekvenser?

Men vi kan jo spekulere litt, og hvis AMD er kresne på hvilke prosessorer de plukker ut, er det ikke helt usannsynlig at prosessoren i det minste vil være ekstra overklokkingsvillig.

Det er også et åpent spørsmål om den vil kunne komme med en litt høyere klokkefrekvens enn en standard Ryzen 7 2700X.

Intel slapp jo noe slikt for sitt jubileum i fjor, da i form av Core i7-8086K.

For grafikkortet er det flere muligheter. Også på en slik vil det være naturlig å øke klokkehastighetene, men med et grafikkort er det også flere muligheter når det gjelder det rent estetiske – eksempelvis ved bruk av LED-lys.

Uansett må vi ikke vente så veldig lenge før vi vet mer. Kalenderen viser at 29. april er det samme som førstkommende mandag.

TEST: XFX RX 590 «Fatboy»:
Den nye ytelseskongen du har råd til >>>

(Kilde: TechPowerUp)

annonse