Til hovedinnhold

Microsoft avslørte nytt Halo og Gears of War

Blant mange andre kunngjøringer dro Microsoft sløret av nye spill i de populære Gears of War- og Halo-seriene under sin E3-konferanse i helgen. Førstnevnte får den korte tittelen Gears 5, mens det neste eventyret til Master Chief heter Halo Infinite.

I Gears 5 spiller man som en kvinnelig hovedperson ved navn Kait Diaz, som var blant de spillbare figurene i flerspilldelen av det forrige Halo-spillet, men som altså nå inntar førersetet.

4K HDR i 60 bilder per sekund

Skjermbilde fra Gears 5-traileren.
Microsoft

Man kan velge å spille både solo og i samarbeidsbaserte flerspillmoduser både lokalt og over nettet. Spillet vil ha støtte for 4K-oppløsning og HDR med 60 bilder per sekund, noe som fordrer at man sitter på en kraftig nok PC eller en Xbox One X.

Når det gjelder Halo Infinite bruker dette spillet en ny spillmotor kalt Slipspace Engine, som ifølge utvikleren skal lede serien i helt nye retninger. Etter traileren å dømme ser det ut som den nye spillmotoren også skal servere oss svært realistiske og detaljerte omgivelser, med dyreliv og det hele.

Skjermbilde fra Halo Infinite-traileren.
Microsoft

Traileren gir også inntrykk av at det dreier seg om et ganske åpent spill med mye frihet, men dessverre er det fint lite informasjon som ennå foreligger om det nye Halo-spillet.

Gears 5 kommer en gang på nyåret til Xbox One og PC, og det nye Halo-spillet har ennå ikke fått noe lanseringsvindu. Traileren til førstnevnte ser du øverst i artikkelen, og Halo-traileren ser du under.

Les også: Endelig fikk vi se en trailer fra Cyberpunk 2077 »

annonse