Nyhet

Hyundai la stor europeisk prøvekjøring til Norge

Har hele den europeiske bilpressen i Oslo denne uken.

Det er ikke ofte Norge blir valgt som vertskap når det skal holdes store arrangementer for bilprodusentene, men denne uken skjer nettopp det.

Journalister fra hele Europa kommer nemlig til Oslo for å prøvekjøre Hyundais kommende elbil Kona Electric, samt den nye hydrogenbilen Nexo.

250 journalister

Arrangementet startet mandag, med stadig nye grupper innom for å prøvekjøre bilene i og rundt Oslo, og pågår til og med mandag i neste uke. Totalt skal rundt 250 journalister innom, opplyser Hyundais markedssjef Christian Stenbo til Tek.no.

Kona Electric er nok hovedattraksjonen på Hyundais «Future Mobility»-prøvekjøring i Oslo denne uken. De første kundebilene skal leveres ut i august.

– Grunnen til at Norge var ønsket, var selvfølgelig at vi er et foregangsland på elbiler, men også at vi har en relativt velutbygget hydrogeninfrastruktur. Jeg tror det var summen av disse to tingene, sier Stenbo.

Han sier Tyskland utgjør den største gruppen av utenlandske journalister, men at nordmenn også ligger relativt sett høyt, og at det er flere nordmenn på plass enn andre skandinaver.

– Det er veldig hyggelig at man velger å legge en sånn type internasjonal lansering til Norge, og selvfølgelig også et pluss at de norske journalistene får anledning til å kjøre bilen ekstra lenge. Vi skulle selvfølgelig gjerne fått det til litt før, før den norske fellesferien, men det har ikke vært mulig, blant annet på grunn av produksjonen, sier Stenbo.

Forrige uke inviterte Hyundai til en annen prøvekjøring, den gang Santa Fe, Kona med dieselmotor og den ansiktsløftede Tucson-modellen. Denne var lagt til Barcelona i Spania.

Markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Norge er denne uken vert for rundt 250 journalister fra rundt om i Europa. Her i nye Kona Electric.

400 nye ordrer på Kona

Kona Electric har som kjent solgt i bøtter og spann siden de 20 000 som sto på forhåndsliste fikk anledning til å legge inn ordrer i starten av juni. Rundt 7000 av disse valgte å sende inn en (i første ledd uforpliktende) ordre, og Hyundai opplyste etter hvert at den estimerte leveringstiden for nye bestillinger etter dette ville være i andre halvår 2020.

Likevel har det tikket inn ytterligere 400 ordrer siden bestillingen åpnet for øvrige kunder, opplyser Stenbo, som sier leveringsestimatene for nye kunder nå er konservative, og at de håper å få produsert flere biler enn nåværende anslag.

Er du ikke kjent med Hyundai Kona Electric har den en rekkevidde etter den nye og mer realistiske WLTP-standarden på 482 kilometer, drøye 200 hestekrefter og en startpris på rundt 325 000 kroner. Størrelsesmessig og spesifikasjonsmessig er den ellers stort sett på linje med Opels Ampera-e, men prisen ligger altså en god del under.

Om Nexo anslår Stenbo at de vil få skarve 50 biler til Norge i år, og også der har de et betydelig antall på liste. Dette er imidlertid en bil i en helt annen prisklasse enn Kona, med en startpris på nærmere 600 000 kroner. Muligheten til å bestille Nexo vil åpne over sommeren.

Vi får dessverre ikke lov til å si noe om selve prøvekjøringen og hvordan bilene var å kjøre før på et par uker ennå.

annonse