Tek.no

Nyhet

Kia bekrefter: Ny Soul kommer neste år

Kan få Kona-liknende rekkevidde.

Kia
16 Nov 2018 08:27

Som vi nevnte tidligere denne uken, har Kia planer om å lansere en ny versjon av Soul allerede på bilmessen i Los Angeles senere denne måneden. Det bekrefter Kia nå i en pressemelding.

Kia har ikke sagt noe om hva som eventuelt vil bli endret med bilen, og det eneste de har sluppet fra offisielt hold er et teaserbilde som tilsynelatende viser at den ganske boks-aktige formen er beholdt.

Bilder av bilen i kamuflasje under testing tyder også på at hovedlinjene er beholdt, og at det nok dreier seg om en evolusjon mer enn en revolusjon for modellen.

Betraktelig større batteri?

Dagens Kia Soul Electric. Bilde: Jan Petter Lynau, VG

Ryktene skal også ha det til at nye Soul skal bygges på samme plattform som søstermerket Hyundais Kona, og at det vil gi samme alternativer for batteripakken, nemlig 39 og 64 kilowattimer.

Det vil i tilfelle være et betraktelig hopp fra dagens modell på 30 kilowattimer, som har en noe urealistisk NEDC-rekkevidde på 250 kilometer.

Autoblog har sågar fått fatt i interiørbilder av det som skal være den nye Soul-modellen, og her viser infotainmentsystemet 92 prosent gjenværende batterikapasitet og en estimert rekkevidde på 437 kilometer.

Slik ser hele teaserbildet ut.
Kia

Det vil stemme godt overens med et batteri på 64 kWh, som også Kias nye e-Niro har. e-Niro har en estimert WLTP-rekkevidde på 485 kilometer, Kona 482 kilometer.

Endelig app?

Skjermbildet viser også en Kia Live-fane, som kan tyde på at bilen vil få støtte for app og fjernstyring. Det er noe norske Soul-eiere ikke har hatt tilgang til så langt, og som heller ikke de første eierne av e-Niro vil få, da dette krever et annet infotainmentsystem enn de første bilene leveres med.

Om nye Soul bygges på samme plattform som Kona, så betyr det for øvrig også at hjulbasen vil utvides med cirka tre centimeter, som kan bety ørlite mer innvendig plass.

Nye Soul vil også komme i fossilvarianter, men det er kun den helelektriske modellen som er aktuell for Europa, skriver Kia i en melding.

Samme plattform? Ryktene skal ha det til at Soul blir bygget på Kona-plattformen.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

– Den vil komme i 2019, etter det vi vet i andre kvartal, sa Kia Norges informasjonsansvarlig Mette Simonsen Sauge til Tek.no tidligere denne uken.

Kia Soul har for øvrig vært en populær bil i Norge, med totalt rundt 15 500 registrerte biler. Mange av disse har vært bruktimportert, ettersom Kia har brukt dem til å klare utslippskvoter i andre land før de har blitt sendt til Norge.

annonse

Les også