Tek.no

Nyhet

Tesla iverksetter ekstreme sparetiltak

STEPHEN LAM REUTERS
24 Mai 2019 20:00

Tesla solgte rekordmange Teslaer i Norge i mars, men likevel blødde selskapet penger i forrige kvartal. Med 700 millioner dollar i minus måtte Tesla-sjefen Elon Musk ut og hente inn mer penger fra investorer, og fikk inn ytterligere 2 milliarder dollar.

Til tross for den solide pengeinnsprøytningen innførte selskapet tidligere denne måneden de Musk kaller for «hardcore» interne kostnadskutt.

Det innebærer blant annet at selskapets nye økonomisjef, Zach Kirkhorn, skal se igjennom alle utgifter som blir gjort og signeres personlig, mens Musk skal se igjennom og signere hver tiende.

Vurderer alle utgiftsposter

Utgifter knyttet til alt fra lønn, reisekostnader og fabrikkutstyr skal ettergås.

Informasjonen stammer fra en e-post Elon Musk skal ha sendt til alle Tesla-ansatte, som nettstedet Electrek har fått sett på. I e-posten kommer det frem at også innkjøp av kontorrekvisita vurderes. Det inkluderertoalettpapir.

Oppdatert: På Twitter sier Elon Musk at dette er oppspinn:

I e-posten skal Musk ha argumentert for at det er ekstremt viktig å ettergå hver eneste utgift i selskapet, uansett hvor små.

Dette skal være den eneste måten de kan nå målene sine på, ifølge Tesla-sjefen:

– Det er hardcore, men det er den eneste måten for Tesla å bli økonomisk bærekraftig og lykkes i vårt mål om å bidra til å gjøre verden miljømessig bærekraftig, skriver han i e-posten, ifølge Electrek.

Musk gir sine ansatte et par uker til å få bukt på utgiftene sine, og finne måter å forbedre dem på.

Vi har kontaktet Tesla Norge for å høre om sparetiltakene også rammer dem, og hvor kraftig de i så fall vil gå til verks.

LES OGSÅ: Er vi i ferd med å se et skifte? De fleste produsentene har nå elbiler på lager

annonse

Les også