Til hovedinnhold

Trådløs lading av Galaxy S III er utsatt

Tilbehøret kan komme så sent som fire måneder etter telefonen.

En av de virkelig store nyhetene under forrige ukes lansering av Samsung Galaxy S III var at flaggskipet kunne lade trådløst ved hjelp av induksjon. Nå er det mye som tyder på at du må helt til september før du kan kaste den vanlige USB-laderen.

Les også: Samsung Galaxy S III er lansert

Nettstedet slashgear.com skal ha fått dette bekreftet av den britiske mobilforhandleren MobileFun.

Samsung i Norge bekrefter overfor Amobil at den trådløse laderen er utsatt inntil videre. Noen konkret dato for det ferdige tilbehøret vil de ikke gå ut med.

Kan skyldes ny ladeallianse

Blant teknologinettstedene spekuleres det i at utsettelsen kan skyldes at Samsung og brikkeprodusenten Qualcomm har gått opprettet en allianse for å standardisere trådløs lading av mobiltelefoner. Også flere andre selskaper har blitt med i alliansen, deriblant Powermat, SK Telecom og Ever Win Industries.

Tilbehøret som ble annonsert i London består av en liten krybbe og et eget bakdeksel som erstatter det som leveres med telefonen.

Flere jobber med likt tilbehør

Det kan likevel hende at Galaxy S III lar seg lade trådløst før Samsungs eget tilbehør kommer. Blant andre Duracell jobber nemlig med liknende løsninger for mobiltelefoner.

Ser vi bort fra de relativt kortlevde Palm/webOS-telefonene fra HP har vi knapt sett trådløs lading av mobiltelefoner så langt. Og nå kan det altså la vente på seg også for Galaxy S III.

Les sniktitten på Samsung Galaxy S III

(Kilde: slashgear.com)

Mer om
annonse