Nyhet

Symantec saksøkt for å skremme brukere

Sikkerhetsgiganten saksøkes for å gi misvisende informasjon om PC-ers helsestatus.

Den amerikanske sikkerhetsgiganten Symantec blir nå saksøkt i USA – angivelig for å ha gitt usann informasjon til sine kunder i et forsøk på å få dem til å kjøpe Symantec-produkter for å beskytte sine PC-er.

Advokatfirmaet Edelson McGuire LLP står bak saksøkelsen på vegne av en kunde, og det dreier seg hovedsakelig om programmene Norton Utilities, PC Tools Registry Mechanic og PC Tools Performance Toolkit software.

Scareware

Symantec er en av verdens største utviklere av programvare og er mest kjent for antivirusprogrammet Norton. Likevel mener advokatene at måten Symantec arbeider på kan minne om såkalt "scareware" – som ofte er å finne i virusinfiserte datamaskiner.

Slike programmer forteller brukerne at deres PC-er ikke er sikre, og at datamaskinen ikke har optimal ytelse – selv om det egentlig ikke stemmer. Hensikten er å lure brukerne til å betale for unødvendige produkter.

Skittent spill?

Kunden som står bak advokatenes saksøkelse har valgt å ikke uttale seg til mediene, og det gjenstår å se hvordan utfallet av denne saken blir.

Det er ikke første gang at sikkerhetsselskaper blir anklaget for skittent spill. Et rykte som ofte verserer er at selskapene selv står bak en rekke av virusene som finnes, men dette har aldri blitt bevist.

(Kilde: Reuters)

Les også
Norske diskusjonsnettsteder hacket
Les også
Disse kjendisene bør du ikke søke på
Les også
Designfeil funnet i trådløse rutere
Les også
Nordmenn stoler ikke på sosiale nettverk
Les også
Sikkerheten i norske nettbanker slaktes
annonse