Tek.no

Nyhet

Nå kommer det virtuelle prøverommet

7 Juni 2011 12:00
annonse

Prøv klærne virtuelt. Med det virtuelle prøverommet kan du se hvordan blazeren passer før du kjøper den på nettet. Bilde: Høyteknologifonden.

Et dansk forskerteam har som mål å skape et virtuelt prøverom på nettet, melder den nettsiden Comon.dk

Hovedmålet med nettsiden er å få nettkunder til å prøve klærne før de kjøper dem. Idag sendes mellom 25 til 45 prosent av alle klærne bestilt på nettet i retur fordi klærne ikke passer, noe som koster nettbutikkene og postvesenet mye penger. Med et eget digitalt prøverom vil dette bli endret betraktelig.

Kundene vil kunne selv velge de klærne de ønsker å prøve fra en meny på nettsiden de kjøper fra. Kroppen skannes av et 3D-kamera for å finne riktig passform. Når klærne er valgt vil man kunne se hvordan de passer ved hjelp av datamaskinens skjerm. Klærne vil settes virtuelt på og følge kroppens bevegelser, hevder forskerne.

Budsjett på 24 mill

annonse

Det statlige organet som bevilger penger til slike forskningsprosjekter, Høyteknologifonden ,har allerede bevilget 14 millioner kroner. Totalt skal forskerteamet ha fått å hele 24 millioner danske kroner for utvikling av det virtuelle prøverommet.

Selv kan vi se noen utfordringer knyttet til prosjektet. Et virtuelt prøverom slik danskene ser det forutsetter at brukerne også har et 3D-kamera installert på datamaskinen for at det i praksis skal kunne fungere. Dessuten må en rekke nettsider også være kompatible med det virtuelle prøverommet. Imidlertid tror vi de aller største aktørene på markedet vil benytte seg av dette i første omgang.

Forskerne regner med å bruke to og et halvt år på å utvikle det virtuelle prøverommet.

Les også
Her kan du teste ut duppedingser før du kjøper dem
Les også
Din neste datamaskin kan være en jakke
Les også
Slik kan forskere jobbe i fremtiden
Les også
Minnepinne og vibrator i ett
Les også
Få nettvarsel når klesvasken er klar
Les også
Skal bli bedre enn GPS
Les også
Nytt luftfartøy kan erstatte helikoptre
Les også
De pinligste autorettelsene
Les også
Sjekk ut den første 3D-printede bikinien
Les også
Nå kan du bli en Transformer
Les også
Holder holografisk motevisning
Les også
La solen og godstolen lade mobilen
annonse

Les også