Tek.no

Nyhet

En Carl Zeiss med tilbehør, takk

Carl Zeiss har laget både UV- og polariseringsfiltre.

10 Sept 2010 09:34
annonse

Den relativt godt kjente objektivprodusenten Carl Zeiss har sluppet både et UV-filter og et polariseringsfilter for speilrefleksobjektiver. De skal visstnok være både ’optisk og mekanisk tilpasset’ for å fungere med objektiver fra samme produsent, ifølge dem selv.

Les også: Fototreff i Oslo

Filtrene har et såkalt multi-coating-lag som minimerer uønskede lysreflekser, som for eksempel motlysrefleks(lens flare). I tillegg skal dette laget forbedre lyspenetreringen. Begge filtrene vil komme i versjoner med diametre på 58, 67, 72 og 82 millimeter. Ettersom dette er standardstørrelser, så vil filtrene også kunne brukes på objektiver fra andre produsenter.

Den nye bærereimen er lagd av en patentert luftcellepolstring samt et elastisk materiale, som skal hindre belastninger hos brukeren mest mulig. Reimen er dessuten utstyr med hurtiglås, slik at et kamera kan festes og løsnes kjapt.

Veiledende pris er ikke oppgitt på verken filtrene eller bærereimen. Men om man ser på historien, så er produkter fra Carl Zeiss sjeldent av de rimeligste – om man bare er opptatt av prisen, altså.

Den nye bærereimen fra Carl Zeiss.

Les også: Lyssterk vidvinkel fra Carl Zeiss

annonse

Les også: Carl Zeiss slipper proffobjektiver for filmproduksjon

Les også
Nye filtre fra Carl Zeiss
annonse

Les også