Tek.no

Nyhet

Tar universitetsfag via mobilen

Iris Andersson
29 Nov 2007 09:40

I dag er det flere forskjellige typer undervisningsopplegg du kan følge. Av disse finner du tradisjonell læring på skolebenken, brevkurs, og "e-læring" på Internett. Nå kan japanske studenter også ta universistetsfag over mobiltelefonen.
Les mer:
- SAS-ansatte for opplæring på mobilen
- Flybilletten tilsendt på mobil
- Den fanatiske helsemobilen

Krever litt av mobilen
Det er japanske Cyber University som prøver ut denne nye måten å lære på. Faget studentene skal lære via mobilen heter "Pyramidenes Mysterier". I stedet for at de leser tekst med bilder, video eller lydsnutter, har de valgt å bruke PowerPoint-presentasjoner, noe som krever ganske avanserte mobiler.
Softbank er en mobiltjenesteleverandør som eier 71 prosent av dette universitetet. Til tross for dette, er bare ett fag tilgjengelig på mobil. Dette kommer på toppen av at universitetet har nesten 100 fag og 1 850 studenter. Sakuji Yoshimura, som driver universitetet, sier at teknologien vil gjøre tilgangen til utdanning enklere for de som har jobb eller er funksjonshemmede, skriver Engadget Mobile.
- Vår plikt som lærere er å tilpasse utdannelsen til de som vil lære, sier Sakuji Yoshimura, som leder Cyber University.
Synes du dette høres ut som en bra idé, kan du kanskje ta kontakt med NKI Fjernundervisning
NKI har samarbeidet med Ericsson om mobil læring i fire EU-finansierte prosjekter. Samarbeidet startet i år 2000, og er med på å redegjøre om mobil e-læring har en framtid.

annonse

Les også