Tek.no

Nyhet

iPhone stoppes i Tyskland

Marius Røstad
20 Nov 2007 12:11

For erkerivalen Vodafone er tydelig misfornøyd med den eksklusive avtalen mellom Apple og T-Mobile. Derfor har de klaget til tyske domstoler og bedt de se på om den eksklusive avtalen bryter tysk lov.
Samtidig har de bedt om en midlertidig forføyning som stopper salget av mobilen mens saken pågår i rettssystemet. Dette har blitt innvilget av tyske domstoler, og fører til at tyske brukere for øyeblikket kan glemme å kjøpe den populære mobilen.

Les også:
- iPhone til salgs i Danmark
- Iphone selges ulåst i Frankrike - lovlig
- Den heldige vinneren av Iphone

Redd for utviklingen
Ifølge en talsmann for Vodafone er selskapet bekymret for utviklingen og tror avtalen mellom Apple og T-Mobile kan føre til at slike eksklusive avtaler blir vanlig. Vodafone tror dette kan føre til at både Nokia og Sony Ericsson følger i Apples fotspor. Selskapet argumenterer selvsagt med at dette vil kunne medføre mindre valgmuligheter for kundene.
Ironisk nok går de siste europeiske ryktene ut på at Vodafone har signert en eksklusiv avtale med Apple for salg av iPhone i Italia. Dette gjelder en 3G-versjon av Apples mobiltelefon og den skal visstnok være klar for markedet i løpet av første kvartal neste år.

annonse

Les også