Nyhet

Vi elsket Honor 8 i fjor, nå kommer oppfølgeren

Huawei Honor 9 skal nok en gang by på solid maskinvare til en rimelig pris.

Da vi testet Huaweis Honor 8 i fjor kunne vi konstatere at mobilen ligger nært opptil en toppmodell til en langt lavere pris, noe som neste holdt til toppkarakter. Nylig har det kommet flere lekkasjer om oppfølgeren Honor 9, og nå har Huawei endelig offisielt kunngjort mobilen. Det melder blant andre GSMArena.

Det betyr at vi omsider har fått bekreftet hva som befinner seg på innsiden av mobilen, og som ventet byr den på ganske mye krutt.

Honor 9 skilter som antatt med Huaweis potente Kirin 960-brikke med en klokkefrekvens på 1,8 GHz, samme brikke som vi også finner i Honor 8 Pro og flaggskipmodellen P10.

6 GB minne og 128 GB lagringsplass

Huawei Honor 9 kommer også i en gullversjon.

Den har en 5,15-tommers skjerm med oppløsning på 1920 x 1080 piksler, så på skjermfronten skiller den altså ikke nevneverdig ut. Den kommer ellers med enten 4 GB eller 6 GB minne, og 64 GB eller 128 GB lagringsplass som kan utvides til 256 GB med mikroSD-kort.

Videre skilter Honor 9 med dobbel kameraløsning på baksiden med oppløsninger på 20 og 12 megapiksler og 2x optisk zoom, mens frontkameraet på sin side stiller med 8 megapiksler. Batteriet er på 3200 mAh, og mobilen er for øvrig utstyrt med fingeravtrykkleser.

De kinesiske prisene ligger på 2300 og 2700 yuan for henholdsvis versjonen med 4 GB minne og 64 GB lagringsplass og utgaven med 6 GB minne og 64 GB lagringsplass. Dette tilsvarer cirka 2800 og 3300 norske kroner. Den dyreste utgaven med 6 GB minne og 128 GB lagringsplass koster 3000 yuan, cirka 3700 kroner.

Mobilen skal lansere i hjemlandet den 16. juni, og det er ennå uvisst når vi får se den på våre breddegrader og til hvilken pris.

Vi testet nylig en annen prisgunstig mobil:
Sony Xperia L1 koster godt under 2000 kroner »

Les også
Huawei har stappet 5,5 milliarder transistorer inn i sin første «kunstig intelligens»-prosessor
Les også
Lamborghini har laget luksusmobil
Les også
Sharp drar sløret av Aquos S2 – en mobil nesten helt uten rammer
Les også
Denne mobilen har en ekstra skjerm på baksiden
Les også
Huawei Honor 9 kommer i enda heftigere utgave
Les også
ZTE slipper telefon med kjempemasse minne og lynrask lading
Les også
Huawei Honor 8 Pro: Huaweis billigserie har blitt så bra at den konkurrerer med toppmodellene
Les også
Xiaomis nye monstermobil har batteri som holder i to fulle dager
annonse