Til hovedinnhold

LGs syltynne TV-teknologi dukker nå opp hos enda en TV-produsent

Ikke lenger bare koreanerne som kan by på «tapet-TV».

LG Display
Ole Henrik Johansen

Årets CES-messe i januar avslørte mange nye TV-modeller, og en av skjermene som stjal showet var LGs syltynne tapet-TV. Denne kunne klistres rett på veggen, og var tynnere enn telefonen vår.

Denne teknologien hadde allerede vært visst frem som prototype ved flere anledninger, men er nå altså klar til å ta steget ut i butikkhyllene.

Man skulle kanskje tro at LG ville være alene om denne teknologien en stund, men nå får de konkurranse. Kinesiske Skyworth kommer nemlig med en tilsvarende modell, melder selskapet i en pressemelding.

Kjøper fra LGs datterselskap

LGs TV er klart tynnere enn en Samsung S7 Edge telefon. Skyworth sin modell blir angivelig én millimeter tykkere.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Den kinesiske produsenten har ikke utviklet denne teknologien selv. I stedet kjøper de teknologien av LG Display, som er et datterselskap i LG-konsernet.

Utseendemessig er det lite som skiller den nye modellen til Skyworth fra den originale modellen til LG. En av de få forskjellene er tykkelsen, der den kinesiske varianten er én millimeter tykkere enn LGs variant. Utenom dette skal resten av styringseletronikken og selve skjermen være identisk.

Da skulle man kanskje tro at det ville bli mulig å spare noen kroner ved å heller velge det kinesiske alternativet. Det er ikke tilfellet.

Lydplanken som inneholder all styringselektronikken skal også se helt lik ut som LGs alternativ.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Skal du sikre deg en 65-tommers utgave av tapet-TV-en til Skyworth, vil prisen angivelig legge seg på 14 500 dollar, altså rundt 125 000 norske kroner før eventuelle avgifter. Det er nesten dobbelt så dyrt som LGs egen variant, som er ventet å legge seg rett under 8000 dollar, eller under 70 000 kroner før avgifter.

Kommer flere til å hive seg på?

LG er altså fortsatt den eneste produsenten av OLED-paneler i stor størrelse, likevel kommer det som en liten overraskelse at selskapet allerede velger å selge den nye tapet-teknologien til andre konkurrenter.

Forhåpentligvis vil dette komme forbrukerne til gode. Den tradisjonelle OLED-teknologien har for fullt skutt fart nå som LG tilbyr panelet til mange store produsenter som Philips, Panasonic og Sony. Prisene er fortsatt stive, men med såpass mange som tilbyr teknologien vil trolig prisen ramle nedover.

Og kanskje vil tapet-TV-ene følge etter i den samme banen.

Sony lanserte også en råtøff OLED under CES-messen i år
Les hele testen av selskapets første OLED-TV her »

(Kilde: Skyworth, OLED-info.com)

annonse