Nyhet

Politiet på Iphone-raid hos Gizmodo

Nylig fikk den store teknobloggen Gizmodo tak i det som etter alt å dømme er en prototyp på Apples neste Iphone. Dingsen ble behørig demontert, fotografert og dokumentert. Til slutt ble den tilbakelevert Apple på bakgrunn av en offisiell forespørsel.

Det hele forløp ikke helt uten antydninger til trøbbel. Blant annet stormet det rundt hva Gizmodo skulle ha betalt for enheten, og det ble også bekreftet av Gizmodo selv at de betalte 5000 dollar for prototypen.

Nå har saken tatt en ny vending etter at hjemmet til teknobloggens journalist har blitt gjennomsøkt av politiet etter bilder og bevismateriale i forbindelse med prototypen. Hele fire datamaskiner, to servere og en Ipad skal ha blitt hentet av ordensmakten.

Talsmann for påtalemakten i San Mateo County, Stephen Wagstaffe forteller til Reuters at Apple kontaktet dem for å rapportere mistanke om at enheten var blitt stjålet, og ikke gjenglemt - slik påstanden fra teknobloggen har vært.

Spesifikt er det e-post i forbindelse med kjøpet av enheten, samt bilder av den det jaktes på. I tillegg letes det etter dokumentasjon omkring den Apple-ansatte som mistet prototypen, Gray Powell.

Ransakingsordren er publisert på Gizmodo, og nettstedet har også lagt ut nettstedets svar på ransakingen. Gizmodo er eid av Gawker media, som driver en rekke store nettsteder. Gawkers advokat, Gaby Darbyshire hevder at ransakingen var ulovlig, ettersom journalister har et svært sterkt rettsvern i California.

Ransakingsordre og tilsvar fra Gawker media ligger ute i sin helhet på Gizmodo.

(Kilde: reuters.com)

Les også
Video av Iphone-prototyp i Vietnam
Les også
Brikkekrig mellom Google og Apple?
Les også
Spotify vs Wimp for Iphone
Les også
Ser du film på Iphone?
annonse