Til hovedinnhold

Razers nye spillmus kommer med «clutch» til tommelen

Razer Basilisk er laget for de som spiller førstepersons skytespill.

Razer

IFA-messen skuffet ikke, og som alltid var spillere et høyt prioritert kundesegment for produsentene. Nå har Razer kunngjort en ny spillmus som markedsføres spesifikt for de som spiller mye førstepersons skytespill, som jo ikke er en helt ubetydelig del av spillermassen.

Den nye musen har fått navnet Basilisk og kommer med den samme sensoren som blant annet DeathAdder Elite, som byr på en oppløsning på 16 000 DPI og en sporingshastighet på respektable 450 tommer per sekund.

Justerbart skrollehjul

Razer Basilisk.
Razer

Dette skal altså gjøre den velegnet til de kvikke og finstemte bevegelsene som er nødvendige i førstepersons skytespill, men den har også noen andre triks i ermet som skal gjøre den attraktiv for utøvere i sjangeren.

For eksempel har en skrollehjul med justerbar motstand, noe som er ment å legge bedre til rette for at du kan utføre manøvre med høyere presisjon, for eksempel hopping, våpenvalg og sikting med skarpskytterrifler.

Musen kommer også med en «DPI-clutch» på siden, som lar deg midlertidig endre DPI-innstillingen ved å holde den inne, slik at du skal kunne tilpasse oppløsningen til bestemte situasjoner i kampens hete. Av andre spesifikasjoner har musen åtte programmerbare knapper og mekaniske museknapper som skal tåle 50 millioner klikk.

De ytre dimensjonene er på 12,4 cm x 7,7 cm x 4,3 cm, og vekten ligger på 107 gram. Razer Basilisk skal bli tilgjengelig globalt i løpet av fjerde kvartal, og den europeiske prisen ligger på 70 euro. Norsk pris og lansering er ennå ikke klart.

Acer har også nettopp sluppet ny spillmus: Den har justerbar klikkmotstand »

annonse