Netflix har vunnet kampen mot unblock-tjenestene

Regionssperrene er nesten umulige å komme rundt.

Netflix ser ut til å ha vunnet kampen mot VPN- og DNS-tjenester som har latt brukerne unngå selskapets regionsperrer. Nå har stadig flere av «unblock»-tjenestene rett og slet gitt opp og sier arbeidet har blitt håpløst, skriver CBC.

– Dessverre har det blitt slik at hver gang vi setter opp et nytt nettverk, eller finner en ny måte å komme rundt sperrene på, er vi blokkert i løpet av et par timer, skriver den australske VPN-tjenesten Uflix i et blogg-innlegg.

Ga seg ikke uten en kamp

Da Netflix først begynte å sperre ute VPN-tjenester i januar i år var Uflix blant selskapene som sa de ikke kom til å gi opp:

– Med mindre det kommer teknologi for dette som ingen tidligere har hørt om, kan vi stort sett komme oss rundt hvilke som helst tiltak, uttalte Uflix-sjef Peter Dujan i februar. Slik ble det altså ikke.

Og Uflix er langt ifra alene å ha gitt opp kampen mot Netflix' regionsperrer. Andre kjente VPN- og DNS-tilbydere, slik som Cactus VPN og Unblock.us, har også gitt opp. Cactus VPN innrømte nederlaget i et blogginnlegg, mens Unblock.us i stedet har valgt å fjerne alle referanser til Netflix fra både nettsidene sine og Facebook-siden sin. Dette har naturlig nok ført til en haug av misfornøyde brukere.

Will unblock us make a statement to say it will not work with Netflix??? Or will you fix??? https://t.co/NdrlS6xYF5

Vil ha kontroll på innholdet

Netflix sa lenge at de ikke brydde seg om brukerne benyttet seg av VPN-tjenester og at de ønsket at alt innholdet skulle bli tilgjengelig globalt. Dette var den eneste måten de kunne bekjempe piratkopiering, hevdet de i fjor.

Og ser vi på piratkopieringstallene for 2015 kan det virke som at lovlige strømmetjenester har hatt en positiv påvirkning. Piratkopiering gikk gradvis ned, og i Norge falt andelen piratkopiering jevnt og trutt i hele 2015.

Men Netflix angret seg 15. januar i år, og kunngjorde Netflix at de ville gå hardere til verks for å stoppe brukere fra å bruke proxy- og VPN-tjenester for å forbi gå regionsperrene deres. Nå virker det som arbeidet har vært vellykket, og at vår guide til hvordan du kommer deg rundt Netflix-sperren har blitt helt ubrukelig.

Visste du at... Netflix-biblioteket skal ha blitt halvert siden 2012 ?

(Kilde: CBC)

Les også
Netflix slenger seg med i kampen om nettnøytralitet
Les også
Søppelnyheter får ikke lenger annonse­inntekter fra Google og Facebook
Les også
«Utbredt nedlastingskultur» har fått Netflix til å vurdere offline-modus
Les også
Bråstopp for amerikansk Netflix-strømming til Norge
Les også
Den beste VPN-tjenesten: Vi finner den beste VPN-tilbyderen for surfing og anonymisering
Les også
«Det virker som du bruker en unblocker...»
Les også
Nå blokkerer Netflix for brukere med VPN
Les også
Netflix vil la deg kun se «norsk» innhold
Les også
Netflix vil bryte ned landegrensene
annonse