Tek.no

Nyhet

Denne lille spillmaskinen er klargjort for grafikk fra øvre hylle

HPs nye Omen Desktop støtter inntil GTX 1080 Ti-grafikk og lynraskt harddiskbytte.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Om du følger med på spillmarkedet har du sikkert fått med deg at HP prøver å få en fot innenfor med sine «Omen»-maskiner. Foreløpig har vi bitt oss mest merke i flaggskipet Omen X og en og annen spillbærbar, men nå er altså skrivebordsmaskinen «Omen Desktop 880» også på vei.

For deg med lite plass og mye data

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Denne skal forføre spillere ved å by på god ytelse i et mini ATX-kabinett på 32 liter, som altså tar opp langt mindre plass enn de langt mer vanlige ATX-kabinettene. Et par triks i ermet hva angår funksjonalitet frister den også med ved at den direkte fra front byr på enkel tilgang for å bytte to lagringsenheter i en feil.

De to lagringsenhetene, som kan være enten harddisker eller SSD-er i 3,5- eller 2,5-tommersformat, kan enkelt legges i krybben og skyves inn og ut. Dessverre støttes ikke Hot Swap, så du er nødt til å stenge ned maskinen før du gjennomfører harddiskbyttet.

Du trenger uansett ikke kludre med hverken SATA-kabler eller strømtilkoblinger, og døren er verktøyløs både inn til harddiskene i front og til komponentene inne i maskinen. Dette kan dermed være en kandidat for deg som har flere store spill og svært mye data lagret på flere harddisker eller gjennomfører stadige komponentbytter.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Fås med Ryzen-prosessor og toppgrafikk

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Omen Desktop 880 kommer med helt standard komponenter fra fabrikk og samtlige kan dermed oppgraderes av deg i ettertid. Hvor lenge du burde drøye med å oppgradere kommer selvsagt an på hvilken av den ørten konfigurasjonene du velger i utgangspunktet.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Her har HP nemlig gitt deg flust av valg, og både Intel Core i- og AMD-Ryzen-baserte bygg er tilgjengelige. Her snakker vi om inntil Core i7 og Ryzen 7-prosessorer med støtte for overklokking gjennom Omen Command Center. Greit for deg som vil hale ut de ekstra prosentene med ytelse, uten å rote rundt inne i BIOS.

Litt ut fra konfigurasjon og størrelse på strømforsyningen legges det opp til at grafikkort så kraftige som Nvidias GTX 1080 Ti skal gli rett inn uten problemer. Både modeller med Nvidia- og AMD Radeon-grafikk blir å finne i butikk.

Ellers støtter Omen Desktop inntil 32 GB DDR4-minne, og en rask PCIe-SSD kan installeres av deg i etterkant.

Både 802.11ac-nettverk, gigabit ethernet og blåtann versjon 4.2 er på plass.

Skal takle kraftige komponenter uten å ule

Med slike konfigurasjoner er det tydelig at HP mener deres Omen Desktop ikke skal stå ytelsesmessig tilbake fra Omen X. Det er likevel slik at nykommeren er langt mer kompakt enn flaggskipet, men dette skal ikke stikke kjepper i hjulene for spillere som jakter på god ytelse, hevder HP. Selskapet har nemlig utstyrt Omen Desktop med to 120mm vifter og gitt kabinettet ventilasjonshull som løper langt hele høyre og venstre side som trekker inn kald luft.

HP Norge har verken lanseringsdato eller priser klare på nåværende tidspunkt, men ettersom Omen-familien får flere nykommere nå i løpet av juni til august er jo dette et sannsynlig lanseringstidspunkt også for Omen Desktop.

Hils på storebror:
Omen X er i alle fall både unik og solid bygget »

Les også
HPs nye spillbærbare er laget for å kunne overklokkes og oppgraderes
Les også
For 39 999 kroner kan du slenge et GTX 1080 på ryggen
Les også
Spillbærbare med GTX 1070-grafikk: Du må ikke blakke deg for å få helt rå spillgrafikk
Les også
Omen X by HP: Dette beistet koster over 30 000 kroner
Les også
HP slipper stor spillskjerm som bøyer seg rundt spilleren
annonse