Til hovedinnhold

Denne mobiltelefonen koster 180 000 kroner

Og det er ikke engang en smarttelefon.

Preto Perola/Shutterstock.com, Vertu

I mer eller mindre alle produktkategorier finnes det ekstra eksklusive eksemplarer for dem med enten ekstraordinære økonomiske prioriteringer eller svært fyldig lommebok. Dette gjelder ikke minst mobiltelefoner, og nå finnes det en telefon som definitivt hører til i det øvre luksussegmentet.

Som nettstedet Pocket-lint har fått med seg har den engelske mobilprodusenten Vertu lansert en ny modell i sin serie med ekstremt dyre mobiltelefoner kalt «Signature».

178 000 kroner

Den nye modellen heter «Signature for Bentley». og er som navnet antyder designet som et «tilbehør» til den svært eksklusive bilmodellen Bentley. Produsenten har allerede en Bentley-modell i sin såkalte Signature Touch-serie. Den nye mobilen koster intet mindre enn 14 500 britiske pund, som tilsvarer cirka 178 000 norske kroner.

Foto: Vertu

Selv til denne prisen er Signature for Bentley imidlertid ingen smarttelefon, som altså betyr at du ikke kan bruke Internett-baserte tjenester på telefonen, men hovedsakelig kun bruke den til å ringe med og til å sende tekstmeldinger.

Alle innmat-detaljene til den nye modellen foreligger ikke, men spesifikasjonene til Signature-serien er heller ikke spesielt imponerende, med blant annet 4 GB minne. Det er imidlertid ikke tekniske spesifikasjoner som sådan som her står i høysetet, men derimot byggekvalitet og materialvalg.

Karbonfiber og edelstener

Signature for Bentley byr blant annet på et deksel av karbonfiber med samme mønster som man finner på Bentley-bilmodellene, og kalvelær som også skal være av samme type som benyttes i interiøret til de luksuriøse bilene. Telefonen er håndbygget i England etter det som skal være «aller høyeste standard».

Ellers byr tastene på et belegg av edelstenen safir, og under tastene er det rubiner som visstnok skal by på ekstra «tilfredsstillende» nedtrykksfølelse. Man kan også skifte ut de ulike komponentene, som for eksempel læret, edelstenene og fargene. På Signature for Bentley-modellen er passende nok også den kjente Bentley-logoen plassert nederst på telefonen.

Det finnes for øvrig enda dyrere modeller i Signature-serien til Vertu. Den aller mest kostbare i serien er modellen «Red Gold Black DLC», med en prislapp på lettere avskrekkende 31 700 dollar, cirka 250 000 kroner. Denne byr blant annet på detaljer i 18-karats gull.

Smartklokker kommer også i luksusutgaver: Denne smartklokken fra Gucci kan bli en av de mest eksklusive hittil »

annonse