Tek.no

Nyhet

Denne mobilen er supersikker og sterkere enn stål – og kan snart bestilles

Les alle detaljene om den nye «Turing Phone».

Eliks/Shutterstock.com, TRI
7 Juli 2015 11:00

Den britiske matematikeren Alan Turing regnes som en av de store pionérene i IT-historien, og stod bak en rekke viktige bidrag innen utviklingen av datateknologi og kryptologi. Som en slags «hyllest» av Turing ble det for litt siden avduket en ganske spesiell mobiltelefon ved navn «Turing Phone», og nå er den på vei til markedet.

I en pressemelding har selskapet bak mobiltelefonen, Turing Robotic Industries (TRI), kunngjort at Turing Phone skal legges ut for forhåndsbestilling den 31. juli, altså om bare få uker. Bestillingene kan legges inn på produktets hjemmeside, men det er ennå uvisst hvilke land produsenten sender til.

Det særegne med Turing Phone er at den både skal være ekstremt sikker å bruke og usedvanlig hardfør på samme tid. Telefonen kommer med et spesialutviklet sikkerhetssystem som produsenten kaller «desentralisert autentisering».

Idiotsikkert

Dette systemet bruker såkalt «ende-til-ende»-kryptering for all kommunikasjon mellom enhetene, og skal på denne måten danne et beskyttet kommunikasjonsnettverk som skal være trygt for enhver form for personvern-trusler eller hacking.

Innad i dette sikre nettverket vil hver enkelt telefon automatisk verifisere andre telefoner som befinner seg i nettverket. Både den offentlige master-nøkkelen og den unike, private nøkkelen er anonymt forhåndsinstallert på hver enkelt telefon. Teknologien skal gjøre det trygt å utveksle alle typer sensitiv informasjonm uten at man trenger å bekymre seg for innsyn fra andre.

Den andre spesielle egenskapen ved Turing Phone er at den benytter et spesialutviklet byggemateriale kalt «Liquidmorphium». Dette er i all hovedsak en legering bestående av stoffene zirkonium, sølv, kobber, nikkel og aluminium, og skal ha større strekkfasthet enn både titan og stål.

Brukbare spesifikasjoner

Når det gjelder øvrige maskinvarespesifikasjoner skilter Turing Phone med en 5,5-tommers skjerm med 1920 x 1080 piksler. Den har en firekjerners prosessor av typen Snapdragon 801 på 2,5 GHz, 3 GB minne og 16, 64 eller 128 GB lagringsplass. Bakkameraet er på 13 megapiksler, frontkameraet leverer 8 megapiksler og batteriet er på 3000 mAh.

Ellers har mobilen den såkalte IPx8-sertifiseringen, som betyr at den tåler å bli senket ned i vann over en lengre periode. Den byr også på Gorilla Glass 4, som er samme type glass som man blant annet finner på iPhone 6. De ytre dimensjonene er på 151,8 mm x 77,10 mm x 9,05 mm.

I USA vil prisen ligge på 610 dollar, 740 dollar og 870 dollar for henholdsvis 16 GB-, 64 GB- og 128 GB-versjonene. Det vil bli mulig å velge mellom fire ulike farger, men disse vil ikke bli avslørt før den 22 juli. Norsk pris og tilgjengelighet er altså ikke kjent, men det kan nok være smart å følge med på hjemmesiden for mer informasjon.

Kinesiske Oppo har også lansert en ny mobiltelefon: Mirror 5S byr på en stilfull innpakning »

(Via Androidguys)

Les også
Den ultimate tøffing-telefonen satser på «Sailfish»
Les også
Denne mobilen skal være helt trygg for spionasje
Les også
Dette hardhaus-nettbrettet skal tåle det meste
Les også
Denne mobilen er både supersikker og sterkere enn stål
annonse