Tek.no

Nyhet

Storfilm ble lekket på nettet - sporet tilbake til Hollywood-produsent

Piratene kastet seg over Tarantino-filmen «The Hateful Eight», som kanskje ble lekket av en filmprodusent.

YouTube
26 Des 2015 10:21

De fleste filminteresserte har trolig fått med seg at den kjente filmregissøren Quentin Tarantino har en ny film på gang, nemlig «The Hateful Eight», som snart har premiere. Filmen ble nylig lekket på nettet, og i motsetning til andre slike lekkasjer har denne en litt annerledes vri.

Som Hollywood Reporter melder nemlig at lekkasjen er blitt sporet tilbake til en Hollywood-produsent. Produsenten heter Andrew Kosove og er sjef for selskapet Alcon Entertainment.

Sporet ved hjelp av vannmerkene

Kosove skal ha blitt sendt en såkalt «screener»-kopi, som er en versjon av filmen som sendes til blant annet brukes av juryer og filmanmeldere, og som ikke er ment for allmennheten. Som en sikkerhetsforanstaltning inneholder disse kopiene vannmerker.

Takket være vannmerket klarte etterforskningsbyrået FBI å spore den lekkede kopien på nettet tilbake til den spesifikke DVD-en som ble sendt til Alcon Entertainment og Kosove. Dette betyr imidlertid ikke at Kosove nødvendigvis er personen som lastet opp filmen, da dette kan ha blitt gjort av noen andre som jobber i selskapet.

Selv sier han at han aldri har sett eller rørt den aktuelle DVD-en, og at han kommer til å samarbeide med FBI, samt starte sin egen etterforskning omkring hva som har skjedd.

Lastet ned 600 000 ganger på én dag

Uansett hvem som er skyldig er skaden skjedd når det gjelder spredning på Internett. Ifølge Hollywood Reporter ble filmen lastet ned opptil 600 000 ganger på bare én dag etter at den ble lekket på nettet.

Dette er for øvrig ikke første gang at The Hateful Eight er utsatt for lekkasjer. I fjor ble manuset til filmen også lekket på nettet, noe som gjorde at Tarantino la press på Google for å få fjernet lenkene til manuset, men dette gikk ikke Google med på.

I mellomtiden videreutvikles stadig de lovlige filmtjenestene: Slik skal Netflix forbedre strømmekvaliteten »

(Via Business Insider)

Les også
- Beklager at vi lekket den nye Tarantino-filmen
Les også
Se traileren til Quentin Tarantinos nye western
Les også
Google nekter å fjerne lenker til lekket Tarantino-manus
annonse