Til hovedinnhold

Snart vil Android-telefoner trolig få bedre mobilbetalingsløsning

Google skal være i ferd med å kjøpe mobilbetalingsselskap for å utfordre Apple Pay.

En av de nyere teknologiene som har begynt å snike seg ut på markedet, og som har potensiale til å forenkle hverdagen en del, er betalingsløsninger via mobiltelefoner. Blant dem som kanskje har fått mest omtale i denne forbindelse er Apple, som sammen med iPhone 6 lanserte sin Apple Pay-løsning.

Dette konseptet benytter den såkalte NFC (near field communication)-teknologien, som setter deg i stand til å holde mobiltelefonen eller smartklokken mot betalingsterminalen og bruke fingeravtrykket ditt til å verifisere identiteten til den som betaler. I Norge har også Telenor og DNB utviklet en applikasjon som benytter samme teknologi, og i tillegg har Samsung et ryktet konsept på gang som skal utfordre Apple Pay.

Skal trolig kjøpe Softcard

Avisen Wall Street Journal og nettstedet TechCrunch har nå fått nyss om at også søkegiganten Google skal kaste seg på mobilbetalingsbølgen. Selskapet skal nemlig være i forhandlinger om oppkjøp av et selskap som heter Softcard, som jobber med å utvikle nettopp slik teknologi.

Google ser ut til å ville konkurrere med Apple Pay, som for øyeblikket er den kontaktløse betalingsløsningen som er nærmest å slå gjennom i USA. Foto: Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Softcard ble startet opp i 2010 av de tre store, amerikanske telekommunikasjonsselskapene AT&T, Verizon og T-Mobile, og har utviklet en applikasjon som kan brukes til mobilbetaling. Applikasjonen baserer seg på samme NFC-teknologi som Apple Pay og kan ifølge selskapet selv brukes til utføre betalinger hos rundt 200 000 kommersielle aktører i USA.

Ifølge kilder TechCrunch har vært i kontakt med har de tre selskapene investert flere hundre millioner dollar i Softcard, men med dårlig avkastning. Løsningen har visstnok aldri slått helt an blant forbrukerne, og den siste tiden skal selskapet blant annet ha gjennomført flere oppsigelser og omstruktureringer. Blant annet på grunn av dette skal kjøpssummen være relativt lav, og skal ifølge kildene ligge på under 100 millioner dollar.

Deler allerede på inntekter

Samtidig har også Googles eksisterende betalingsløsning Wallet, som selskapet lanserte allerede i 2011, heller ikke hatt stor suksess hittil nettopp fordi den ikke har fått telekommunikasjonsselskapene med seg på laget. Det vil det altså bli slutt på dersom Google nå går til anskaffelse av Softcard. Forhandlingene er ikke offisielt bekreftet, men opplysningene skal komme fra kilder som har kjennskap til saken.

Flere andre skal ha lagt frem bud på Softcard, men telekommunikasjonsselskapene skal visstnok ha gitt uttrykk for at de foretrekker å knytte til seg Google. Årsaken til dette er at samtlige av de tre selskapene som eier Softcard distribuerer søkegigantens Android-telefoner og har allerede en modell på plass for fordeling av inntekter. Google deler nemlig noe av inntektene fra søk og Play-butikken på Android-telefoner med teleselskapene.

En kilde skal ha sagt overfor TechCrunch at Google antakelig også er interessert i patentene som Softcard sitter på, som visstnok teller rundt 120 til sammen. Andre kilder sa at Google føler et visst hastverk med å kaste seg ut i dette markedet på grunn av lanseringen av Apple Pay. Verken Google eller teleselskapene har kommentert saken, så hvorvidt oppkjøpet faktisk blir noe av gjenstår å se.

Det kan i så fall begynne å haste for Google: Apples betalingsløsning er nemlig allerede i ferd med å bli meget populær i USA »

(Via Cnet)

Les også
Nå kommer det enda en mobilbetalingsløsning
Les også
Apple Pay-kunder opplever store problemer med tjenesten
Les også
Google vil satse enda hardere på mobilbetaling
Les også
Samsung vil konkurrere med Apple på mobilbetaling
Les også
Nå vil Microsoft lade mobilen din med lysstråler
Les også
Apples mobilbetaling begynner å ta av i USA
Les også
Alt kan bli dyrere med mobilbetaling
Les også
Endelig kan du betale i butikken med mobilen
annonse