Til hovedinnhold

Reddit-brukere hevder Nexus 6P knuser av seg selv

Hvor mye tåler egentlig Google og Huaweis nye flaggskip?

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no / jonny_rat@Reddit innfelt
Finn Jarle Kvalheim

Innimellom dukker det opp teknonyheter som blåser litt ut av fornuftige proporsjoner. Fjorårets såkalte «bendgate» rammet Apples iPhone-modeller og var en slik, der noen relativt få iPhone-brukere opplevde at telefonene bøyde seg. I år har Google og Huawei fått oppleve en liknende situasjon med sin Nexus 6P.

Les også: En fyr som prøver å knekke tynn mobil knekker tynn mobil

Hvor reelt er problemet?

Flere såkalte tester har vist at det er mulig å knekke telefonen om man går virkelig inn for det. Det man må spørre seg er om dette skjer når telefonen faktisk er i bruk, eller om det må fremprovoseres av sensasjonslystne Youtube-brukere. Siste ord i saken er neppe sagt, men Gsmarena melder om at enkelte misfornøyde brukere klager sin nød på Reddit.

Problemet skal ikke handle om brekkasje der sterke krefter virker utenpå telefonen. I stedet dreier det seg om telefoner der glasset knuser mens den ligger helt i ro.

Flere knuseutsatte modeller

Både glasset over telefonens skjerm, og glasset som dekker kameralinsen, skal være utsatt for dette blant dem som har kommentert den forholdsvis digre tråden på Reddit.

En del brukere klager også over at det skal lite til før riper oppstår i skjermen.

På den annen side mangler det ikke på kommentarer om hvor vanlig dette er. Sonys Xperia-modeller i glass får sitt pass glass påskrevet av enkelte, samtidig som andre bemerker at samtlige Nexus-modeller har virket sårbare for riper i skjermen.

Flere brukere som ser ut til å ha noenlunde god teknisk innsikt påpeker at dette kan handle om spenninger som dannes under herding av glass.

Da iFixit demonterte Nexus 6P måtte de jobbe hardt for å få glassbitene fra hverandre. Likevel knuste de ikke. Hvordan dommen ble ellers kan du lese i denne artikkelen »

Hvor mange har rukket å kjøpe Nexus 6P?

Gsmarena påpeker at modellen har vært i salg i kort tid, og regner dermed med at telefonen fortsatt ikke har nådd så mange hender. På den annen side har det største salget av en ny enhet en tendens til å komme i løpet av dens første dager og uker på markedet.

Det eneste som virker å være åpenbart så langt er at dette skjer for enkelte Nexus 6P-enheter, men om modellen klarer seg bedre eller dårligere enn andre telefoner er foreløpig usikkert.

Har du opplevd at telefonen din plutselig har knust, eller andre merkelige hendelser? Syng ut i forumtråden under.

Vi prøvekjørte de nye Nexus-modellene da de ble lansert. Video av dem i bruk og lenker til sniktittene finner du i denne artikkelen »

annonse