Tek.no

Nyhet

Nå kan Fitbit-armbåndet ditt automatisk gjenkjenne hva du driver med

Smart oppdatering skal kjenne forskjell på alt fra tennis til gåing.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
24 Nov 2015 18:00

Det amerikanske selskapet Fitbit er blant de dominerende aktørene innen aktivitetsarmbånd, og videreutvikler stadig produktene sine via nye oppdateringer. På bloggen sin melder selskapet nå om en ny, stor oppdatering til de to modellene Surge og Charge HR.

Den største nyheten i den ferske oppdateringen er en ny funksjon kalt «SmartTrack». Denne gjør armbåndene mer «intelligente» ved å sette dem i stand til å automatisk registrere treningen du bedriver.

Gjenkjenner aktiviteten

Det betyr altså at du heretter ikke trenger å fortelle armbåndet at du starter treningen, og hva du skal gjøre. Funksjonen skal kunne fange opp dette på egen hånd, og registrerer både at du trener og ikke minst hvilken aktivitet du utfører.

SmartTrack kan gjenkjenne flere ulike aktiviteter automatisk. Foto: Fitbit

Ifølge Fitbit kan SmartTrack identifisere aktiviteter som gåing, løping, sykling og mer høyintensitetsaktiviteter som tennis og basketball - så lenge aktivitetene utføres med kontinuerlige bevegelser.

Det skal også være mulig å konfigurere SmartTrack-funksjonen, blant annet ved å bestemme selv hvilken aktiviteter som automatisk skal registreres som trening. Du kan også justere antall minutter som du må utføre hver aktivitet før det teller som et ledd i å oppnå treningsmålet ditt.

Ukentlige treningsmål og bedre pulsmåling

Det betyr at du for eksempel kan definere en lengre gåtur du skal foreta i løpet av dagen som en del av treningsrutinen din, mens armbåndet ignorer de kortere gåturene.

I tillegg til SmartTrack-funksjonen skal den nye oppdateringen også gi deg mulighet til å sette ukentlige treningsmål basert på det antallet dager du har planer om å være aktiv. Selskapet melder også om en oppdatering av pulsmålingsteknologien sin «PurePulse», som skal forbedre ytelsen til pulsmålingen. Mer informasjon finner du på Fitbit-bloggen.

Det kommer stadig flere Fitbit-konkurrenter: Polar har nå lansert en ny treningsklokke med optisk pulsmåler »

(Via The Verge)

Les også
Fitbit lanserer treningsklokke for de stilbevisste
Les også
Fitbits nye treningsklokke ligner på en vanlig smartklokke
Les også
- Fitbits treningsarmbånd kan hackes på 10 sekunder
Les også
Oppdatering gir Fitbits topmodell dobbel batteritid
Les også
Fitbit Surge: Denne er både aktivitetsarmbånd og brukervennlig treningsklokke i ett
Les også
Fitbit Charge HR: Fitbits nye armbånd måler pulsen din døgnet rundt
annonse

Les også