Tek.no

Nyhet

Crazy Frog har skapt kjempebølge

10 Sept 2005 00:13

Ifølge LA Times omsetter platebransjen allerede for nærmere 20 milliarder kroner årlig gjennom ulike mobiltjenester.

Stadig nye aktører i musikkindustrien kaster seg nå på denne bølgen. Blant annet lanserte nylig superprodusenten Timbaland et eget ringetonealbum. Via Zingy.com som er et samarbeidsprosjekt mellom MTV og Zingy Inc., kan amerikanerne nå laste ned syv Timbaland-ringetoner som er produsert eksklusivt for mobilmediet.

Rapperen og produsenten Lil’ Jon er også en av musikkindustriens personligheter som har opplevd at musikk myntet på mobilmediet betyr kroner i kassa. Hans ringetoner ”Yeah!” og ”What?” har solgt til gull – og planleggingen av et eget Lil’ Jon-mobilspill er allerede godt i gang.


Hollywood erobrer mobilmarkedet

Om du var en av de som lot deg irritere grønn av ringetonen Crazy Frog i sommer – hold deg fast – nå forbereder også Hollywood seg på å erobre mobilmarkedet i samme sjanger.

Første skritt er å selge ringetoner basert på filmdialog.

Film-gigantene 20th Century Fox og Universal tilbyr allerede ringelyder henholdsvis i form av at kjente filmhelter ber deg ta telefonen - og filmsitater.

- Dette er et kjempemarked. Folk siterer filmdialog hele tiden. Dette kan skaffe store inntekter, sier underholdningsadvokat Steven Masur til LA Times.

To be continued..! 

annonse