Til hovedinnhold

Håp for nye plattformer

Finn Jarle Kvalheim

En ny undersøkelse med 2000 deltakere har vist at størrelsen på applikasjonsbutikken betyr lite i valget av ny smarttelefon. Kun 12,4 prosent av deltakerne omtaler antallet tilgjengelige applikasjoner som avgjørende for valg av telefon.

Med over 250 000 applikasjoner i Apples App Store og 80 000 applikasjoner i Googles Android Market leder disse aktørene kampen om å tilby alternativ funksjonalitet til tusenvis av telefoner. Betydelig færre applikasjoner finner man i Bada fra Samsung og i Microsofts kommende Windows Phone 7.

Flertallet er likegyldige

Undersøkelsen er foretatt av analysebyrået IGR, og den viser at hele 58 prosent av kjøperne handlet telefon helt uavhengig av applikasjoner, være det seg forhåndsinstallerte apps eller tilgjengelige i applikasjonsbutikk eller liknende.

Når telefonen først er kjøpt svarer 52 prosent at de liker de forhåndsinstallerte applikasjonene, og 31 prosent av deltakerne ser ikke behovet for flere applikasjoner enn det som allerede ligger på telefonen. 80 prosent av deltakerne svarer at de ignorerer eventuelle uønskede eller unyttige apps på telefonen.

Det er nettstedet theregister.co.uk som viderebringer undersøkelsen, og de setter fingeren på at den ikke skiller mellom produsentens egne applikasjoner og eventuelle applikasjoner lagt inn av operatør - som ofte er der for å selge operatørens tjenester.

Les også

(Kilde: igr-inc.com via theregister.co.uk)

annonse