Til hovedinnhold

- Det vi tilbyr er veldig bra

Nettbrett har kommet for fullt de siste månedene, og det er særlig Samsung Galaxy Tab og Apple iPad det er størst interesse for blant det norske folk.

For å bruke internett på nettbrettet der du ikke har tilgang til et trådløst nett, finnes det flere løsninger, og de har vi sett nærmere på.
Les mer: Billigst å ikke kjøpe iPad-abonnement.

En av de beste og billigste løsningene er å ha et data-SIM som tvillingkort. Det betyr at du har et SIM-kort som er knyttet opp mot mobilabonnementet ditt, slik at du kan bruke av megabytene som eventuelt er inkludert i ditt abonnement.

Foreløpig er NetCom en av få operatører som tilbyr det nødvendige SIM-kortet til norske privatkunder. Telenor tilbyr kun sine bedriftskunder det samme.
Telenor: - Hett tema
Vi lurte på hvorfor Telenor ikke tilbyr dette til sine privatkunder.
- Vi ser nå på behovet for flere løsninger for nettbrett, etter hvert som folk vil være på flere plattformer. Dette er et hett tema om dagen, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Mobilen.no.

Men er det ikke allerede aktuelt for mange å være på flere plattformer?

- Vi har følt at det vi tilbyr er veldig bra, men vi vurderer flere muligheter. Jeg ønsker ikke nå å forskuttere hva vi kommer med. Til iPad anbefaler vi å benytte våre gode, spesialtilpassede abonnement, svarer Krokan.

Han bekrefter at Telenors bedriftskunder kan benytte et SIM-kort som kun er beregnet for data som tvillingkort, og at privatkunder ikke har den samme muligheten.

For de fleste nettbrett-brukerne vil det nemlig lønne seg å bruke mobilabonnementet de allerede har, så fremt man har en inkludert datamengde eller en datapakke knyttet til abonnementet. Dette gjøres enten via "tethering" - at mobilen fungerer som et trådløst nett - eller altså ved å bruke et tvillingkort i nettbrettet. Det er ikke sikkert dette er like praktisk som å ha et eget abonnement til nettbrettet, men det vil altså være en billigere løsning for mange.

Norges største operatør og tilbyder av mobilt bredbånd har to forholdsvis gode nettbrett-abonnement. Med SurfPad M får du 750 MB til 99 kr/mnd. og med Surf Pad L får du 3 GB til 199 kr/mnd. Disse datamengdene høres ganske fornuftige ut til nettbrett-bruk, og prisene er det ikke så veldig mye å si på heller.

NetCom tilbyr tvilling-SIM til privatkunder
Hvis du er mobilkunde hos NetCom kan du imidlertid fint bruke et data-SIM som tvillingkort - uavhengig om du har privat- eller bedriftsabonnement.
- Tvilling er en svært bra løsning hvis du har datapakke tilknyttet mobilabonnementet ditt, og surfer med flere terminaler. Vi tar 30 kroner ekstra i måneden for tvilling - som gir kundene en betydelig lavere kost enn ved å måtte ha to abonnement, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom til Mobilen.no.

- Vi anbefaler Hele tiden-abonnementet og tvilling dersom du er en aktiv surfer på både telefon og brett. Kjøper du før 31.12 får du også halv pris i et år på dette abonnementet, opplyser han.

Vederhus understreker at det er viktig å bestille et data-SIM, ikke et vanlig tale-SIM, for at det skal fungere. Som våre forumbrukere også har påpekt vil nemlig et standard tvilling-SIM kunne føre til at samtaler til mobiltelefonen din blir blokkert. 
Les også: Ikke kjøp iPod-abonnement

annonse