Tek.no

Nyhet

- Det vi tilbyr er veldig bra

Vegard Haugen
17 Des 2010 12:33

Nettbrett har kommet for fullt de siste månedene, og det er særlig Samsung Galaxy Tab og Apple iPad det er størst interesse for blant det norske folk.

For å bruke internett på nettbrettet der du ikke har tilgang til et trådløst nett, finnes det flere løsninger, og de har vi sett nærmere på.
Les mer: Billigst å ikke kjøpe iPad-abonnement.

En av de beste og billigste løsningene er å ha et data-SIM som tvillingkort. Det betyr at du har et SIM-kort som er knyttet opp mot mobilabonnementet ditt, slik at du kan bruke av megabytene som eventuelt er inkludert i ditt abonnement.

Foreløpig er NetCom en av få operatører som tilbyr det nødvendige SIM-kortet til norske privatkunder. Telenor tilbyr kun sine bedriftskunder det samme.
Telenor: - Hett tema
Vi lurte på hvorfor Telenor ikke tilbyr dette til sine privatkunder.
- Vi ser nå på behovet for flere løsninger for nettbrett, etter hvert som folk vil være på flere plattformer. Dette er et hett tema om dagen, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Mobilen.no.

Men er det ikke allerede aktuelt for mange å være på flere plattformer?

- Vi har følt at det vi tilbyr er veldig bra, men vi vurderer flere muligheter. Jeg ønsker ikke nå å forskuttere hva vi kommer med. Til iPad anbefaler vi å benytte våre gode, spesialtilpassede abonnement, svarer Krokan.

Han bekrefter at Telenors bedriftskunder kan benytte et SIM-kort som kun er beregnet for data som tvillingkort, og at privatkunder ikke har den samme muligheten.

For de fleste nettbrett-brukerne vil det nemlig lønne seg å bruke mobilabonnementet de allerede har, så fremt man har en inkludert datamengde eller en datapakke knyttet til abonnementet. Dette gjøres enten via "tethering" - at mobilen fungerer som et trådløst nett - eller altså ved å bruke et tvillingkort i nettbrettet. Det er ikke sikkert dette er like praktisk som å ha et eget abonnement til nettbrettet, men det vil altså være en billigere løsning for mange.

Norges største operatør og tilbyder av mobilt bredbånd har to forholdsvis gode nettbrett-abonnement. Med SurfPad M får du 750 MB til 99 kr/mnd. og med Surf Pad L får du 3 GB til 199 kr/mnd. Disse datamengdene høres ganske fornuftige ut til nettbrett-bruk, og prisene er det ikke så veldig mye å si på heller.

NetCom tilbyr tvilling-SIM til privatkunder
Hvis du er mobilkunde hos NetCom kan du imidlertid fint bruke et data-SIM som tvillingkort - uavhengig om du har privat- eller bedriftsabonnement.
- Tvilling er en svært bra løsning hvis du har datapakke tilknyttet mobilabonnementet ditt, og surfer med flere terminaler. Vi tar 30 kroner ekstra i måneden for tvilling - som gir kundene en betydelig lavere kost enn ved å måtte ha to abonnement, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom til Mobilen.no.

- Vi anbefaler Hele tiden-abonnementet og tvilling dersom du er en aktiv surfer på både telefon og brett. Kjøper du før 31.12 får du også halv pris i et år på dette abonnementet, opplyser han.

Vederhus understreker at det er viktig å bestille et data-SIM, ikke et vanlig tale-SIM, for at det skal fungere. Som våre forumbrukere også har påpekt vil nemlig et standard tvilling-SIM kunne føre til at samtaler til mobiltelefonen din blir blokkert. 
Les også: Ikke kjøp iPod-abonnement

Les også
Norges beste 3G-modem
Les også
Hvem ga deg fastpris først?
Les også
Ikke kjøp iPad-abonnement
Les også
Vi har prøvd Dells monstermobil
Les også
Dette kan bli nye Galaxy Tab
annonse

Les også