Tek.no

Nyhet

Samsung drysser mobiltelefoner

13 Feb 2006 13:08

Det er ikke småtterier Samsung har pakket ned i kofferten de tok med seg til verdensmessen 3GSM i Barcelona.

- Vårt mobile utvalg i Barcelona er et av de beste og største man kan tenke seg. Vi presenterer innovativ teknikk med HSDPA og TV på mobil, slank design og mange nye, spennende muligheter for tjenester på mobilen, sier Michael Alström, produktmarkedssjef for Samsungs mobiler i Norden i en pressemelding.
3G-mobil med kamera
Kameramobilen Z710 er blant nyhetene fra Samsung. Med 3,2 megapiksler og autofokus, har Samsung tatt et steg i en retning vi absolutt setter pris på.
I tilegg til kamera har Z710 fått både MP3-spiller og radio, samt en 2,15 tommers skjerm med svært god fargegjengivelse. Foldemobilen Z710 har en skjerm som kan foldes ut og tilpasses bruk i fotomodus dersom det er ønskelig.
Ettersom Z710 er en 3G-mobil, egner den seg også ypperlig som arbeidsmobil, og både synkronisering mot Outlook, e-post og dine Office-dokumenter er lett tilgjengelig med telefonens egen dokumentleser.
Slank, nordisk trio
Både Z710 og flere andre av modellene Samsung lanserer på 3GSM kommer også til Norden. Denne designtrioen er bland modellene vi trolig får se i Norge.
Med en foldemobil, en helstøpt klassiker og en skyvemobil, har Samsung litt å by på for enhver smak. Både foldemobilen og den helstøpte støtter 3G, mens skyvemobilen har fått støtte for EDGE.
Z540
Foldemobiler er det Samsung er mest kjent for, og selvsagt finner vi en slank foldemobil blant nykommerne. Z540 er bare 14,9 millimeter tykk, og veier 105 gram.
Under skallet skjuler det seg et 1,3 megapikselkamera, og på utsiden har Samsung i tillegg fått plass til et ekstra kamera med VGA-oppløsning. På utsiden finner vi også musikknapper som gjør det mulig å styre musikkspilleren uten å åpne telefonen.
Dessverre har ikke Z540 støtte for minnekort, men det innebygde minnet på 140 MB gjør at plassmangelen ikke vil være prekær, med mindre mobilen også skal brukes som MP3-spiller.
Z150
Den slankeste 3G-mobilen fra Samsung heter Z150. PÃ¥ 9,8 millimeter har Samsung gjort plass til masse godsaker.
Modellen har fått to kamera med VGA-oppløsning, videokamera, MP3-spiller og Bluetooth. Skjermen på 1,9 tommer har en oppløsning på 176X220 punkter og viser 262.000 farger.
– For den som vil ha en mobil som virkelig skiller seg ut designmessig, er Z150 det perfekte valget, sier Alström.
D820
Den siste av de selvskrevne Norden-mobilene er skyvemobilen D820. Med sin 15,2 millimeters tykkelse, er D820 ifølge Samsung markedets slankeste skyvemobil. I tillegg skal det legges til at den med en vekt på 90 gram også er en av de letteste.
D820 har fått et 1,3 megapikselkamera, MP3-spiller og innebygd minne på 73 MB. Skulle du trenge mer plass, kan du utvide med minnekort av typen microSD.
– Med D820 introduserer vi vår andre modell med tv- og stereoutgang, der man lett kan koble til mobilen for å vise video eller bilder på tv-en eller for å lytte til musikk på stereoanlegget med kablene som følger med telefonen, sier Michael Alström.
I tillegg kan de tre modellene synkroniseres med Outlook og vise dine Office-dokumenter.
Vi kommer tilbake med flere og mer utfyllende nyheter om Samsungs nyheter i løpet av den kommende uken.

annonse

Les også