Tek.no

Nyhet

Acer med 7-tommers lettvekter

Acer Iconia Tab A110 kan bli en interessant utfordrer til Google Nexus 7.

Acer
2 Okt 2012 14:30

Acer har lansert et nytt 7-tommers nettbrett som i hvert fall størrelses- og spesifikasjonsmessig kan se ut til å bli en interessant konkurrent til Nexus 7 fra Google og Asus.

Acer Iconia Tab A110 er basert på Android 4.1 Jelly Bean, og leveres med en Nvidia Tegra 3-systembrikke med firekjerners prosessor. Det bør bety god ytelse.

Ett punkt der Tab A110 ikke holder helt følge med Google Nexus 7 er på skjerm. Selv om skjermen er like stor som den i Google Nexus – det vil si 7 tommer – har den en oppløsning på bare 1024 x 600 punkter. Nexus 7-skjermen har en oppløsning på 1280 x 800 punkter.

Google Currents

Iconia Tab A110 kommer med Google Currents forhåndsinstallert, en applikasjon som gir deg tilgang til flere hundre onlineaviser og blogger i et magasinlignende format. Google Currents minner kanskje litt om Flipboard, en leseapp som har blitt svært populær på iPad – og som også nå finnes til Android.

Nettbrettet kan kobles til TV via HDMI, og det støtter også tilkobling til kamera, tastatur eller mus via Micro-USB-porten. Pressemeldingen fra Acers norske PR-byrå sier ingenting om lagringskapasitet, men ut fra tidligere spesifikasjoner vi har sett på dette nettbrettet skal det være 8 GB lagringsplass. Det er mulig å utvide lagringsplassen med MicroSD-kort opptil 32 GB.

Pressemeldingen sier ingenting om tilgjengelighet og pris, annet enn at det ikke har kommet i salg ennå.

Les også: Test av Google Nexus 7

Les også
Sony Xperia Tablet S: Underholdningsbrett som tåler en vannsprut
Les også
Google Nexus 7 fra Asus: Googles mininettbrett imponerer
Les også
Samsung Galaxy Tab 7.7: Et nettere nettbrett finner du ikke
annonse