Til hovedinnhold

Google TV får stemmestyring

Voice Search lar deg søke og åpne apper ved å snakke.

Såkalte smart-TV-plattformer kan gjøre mer enn å bare servere deg apper og Internett på TV-en. Du kan også veive og snakke for å kontrollere flere plattformer, og her har ikke Google tenkt å være noe dårligere.

Det har versert rykter om en stemmebasert TV fra Apple i lang tid allerede, og nå «slår» Google sin erkerival Apple på målstreken ved å lansere funksjonen Voice Search i den nyeste utgaven av smart-TV-plattformen Google TV.

Gi muntlige ordre

Voice Search gjør det mulig å søke etter filmer og TV-serier ved å si navnet på dem. Andre muligheter inkluderer for eksempel å bytte kanal ved å si «ESPN», slå opp en sjanger ved å si «reality television», eller å åpne Netflix-appen ved å si «Netflix».

Google døper i tillegg om film og TV-seksjonen til PrimeTime, og en ny funksjon her lar brukeren søke i innhold samtidig som han ser noe annet på skjermen. Google slenger også inn en skreddersydd anbefalingstjeneste basert på det brukeren ser.

Ikke for alle

Den nye utgaven av Google TV dukker opp snarlig hos blant annet LGs Google TV-produkter. Den første generasjonen av Google TV-enheter, deriblant Logitechs boks, får imidlertid ikke oppdateringen fordi den er basert på en Intel-prosessor og ikke ARM.

Google TV er fremdeles ikke tilgjengelig i Norge. Planen var opprinnelig at smart-TV-plattformen skulle dukke opp på disse breddegrader i løpet av denne høsten, men det er har ikke skjedd. Når plattformen eventuelt dukker opp, gjenstår å se.

Se Google reklamevideo om de nye funksjonene i siste versjon av Google TV:

(Kilde: Google TV)

annonse