Til hovedinnhold

Sjekk Lian Lis spinnville kabinett

Det er faktisk et tog – med motor og røyk. Chooo-chooo, all aboard!

Hvert år lanserer Lian Li, produsenten som er kjent for stilrene kabinetter av aluminium, et kabinett som er ulikt alt annet på markedet. Blant disse har vi en stor edderkopp og et sneglehus.

I forbindelse med årets Computex-messe kunne de vise frem årets kreasjon; et mini-ITX-kabinett formet som et tog – som faktisk kan kjøre og spytte ut røyk.

Nå har Lian Li annonsert at dette faktisk kommer i salg, og om bare noen uker får du kjøpt kuriositeten til 1600 kroner her til lands.

Går på skinner

Kabinettet har fått navnet PC-CK101, og kommer i to versjoner. Den ene er kun toget og en base med én skinne, som toget står fast på. Om du virkelig vil dra på, kommer også toget i en egen «premium»-utgave, der du får med seks skinnelengder, motorsystem og en liten røykmaskin. Denne pakka drar prisen på kabinettet opp til rundt 2900 kroner.

Med motoren installert kan toget – helt på egenhånd – tøffe frem og tilbake på skinnene. Blir forholdene på skinnene kjipe, noe de gjerne gjør på vinterstid her i Norge, har toget også en snøplog på plass.

I førerhuset sitter det en medfølgende SFX-strømforsyning på 300 watt, mens alt av komponenter ligger i kullvogna. PC-CK101 er nok det første damptoget med både USB 3.0-kontakter i front, og en oppstartsknappen midt i snuta.

ITX-basert

Utover å være formet som et lekkert, sort tog med sidevinduer, har kabinettet plass til ITX-basert maskinvare.

Du får lurt inn én harddisk på 3,5 tommer, samt en optisk enhet av «slim»-typen. I bakkant sitter det en 120 millimeter bred vifte som holder maskinvaren kjølig. Vekten ligger på 4,1 kilogram, uten motoroppsettet.

Så gjenstår det bare å se hvor brukbart et kabinett som flytter seg flere meter av gangen, egentlig er. Uansett, her kan du se en liten video av toget i aksjon, og under ser du flere bilder av kreasjonen.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Lian Li lanserer moddevennlige kabinetter
Les også
Dette burde noen laget før
Les også
Disse kabinettene er mest populære
Les også
10 grunner til å velge stasjonær PC
Les også
Superluftig kabinett fra In-Win
Les også
Dette kabinettet står opp ned
annonse