Nyhet

Nå kommer IKEAs TV til Norge

Etter flere utsettelser er det endelig vår tur.

IKEA tok de fleste på sengen da de varslet at de ville komme med en egen TV: Uppleva. Uppleva er også navnet på IKEAs serie med TV-tilbehør, og TV-en vil fases inn der.

TV-en skulle egentlig kommet på markedet her i Norge i oktober, men slik gikk det ikke. Den ble nemlig alt for populær i de markedene den allerede var lansert i. IKEA fikk rett og slett ikke laget nok av dem.

Nå prøver de på nytt. Onsdag neste uke skal TV-ene vises frem for første gang her til lands.

Stikkordet er enkelhet

Dette er en TV til folket, og absolutt ikke en TV for TV- og filmnerdene. Fokuset ligger på design og integrering i stua. Kabler skal vekk, dingser skal gjemmes bort, og minimalismen skal dyrkes.

Grunnen til at IKEA starter med TV-er, skal være at folk ser på dette med å få inn TV-en i stuen som et problem og en utfordring. Da spesielt alt ekstrautstyret, som dekodere, kabler, fjernkontroller og så videre. Modellen kommer i flere farger og størrelser, og skal være lett å kombinere med de andre modulene i Uppleva-serien.

Designeren Francis Cayouette har lagt mye vekt på å gjøre alt rundt TV-en så enkelt som mulig, og da spesielt foten. Fronten er laget av tekstil, så infrarøde signaler kan gå igjennom.

– På Uppleva-settene våre har vi satt TV-festet helt bakerst, så det ser ut som den henger på veggen, men i realiteten er alt festet til TV-benken. Kabler kan festes bak foten, som enkelt dras ned til utstyr du har i TV-benken via skjulte luker, forteller Cayouette.

Får hjelp til det tekniske

Konseptet til IKEA består av en smart-TV med LED-teknologi, 2.1-lydsystem med trådløs subwoofer og Internett-tilgang. I tillegg får du innebygget Blu-ray-spiller og én fjernkontroll for hele greia. Blant de mer artige detaljene finner vi fronter på Uppleva-møblene som slipper gjennom signalene fra fjernkontrollen, slik at du kan gjemme eventuelle ekstra dekodere inne, bak fronten.

De tekniske delene til produktet vil komme via et samarbeid med kinesiske TCL, en av verdens største produsenter av TV-er og Blu-ray-spillere.

(Kilde: IKEA)

Les også
Slik blir Sharps nye TV-er
Les også
Sony viser frem TV-en vi har ventet på
Les også
IKEA utsetter TV-lansering
Les også
Snart får du kjøpt TV hos IKEA
annonse