Til hovedinnhold

Kjole blinker i takt med musikken

Vil du bli nattklubbens attraksjon?

Elektroniske klær ser ut til å bli mer og mer utbredt, og da er det ikke så overraskende at kjolemoten også hiver seg med på trenden. På eTextile and Wearable Computing Showcase i mai ble det vist frem en elegant kjole som går under navnet Sound Illuminating Dress.

Sound Illuminating Dress er designet av Chung-Hay Luk og er en vakker og lydsensitiv kjole som reagerer på musikk og atmosfærelyd ved å spille av lys på selve stoffet.

Rytmisk lys

Kjolen er stroppeløs og består av en mørk del med ordinære tekstiler, samt en hvit del som inneholder elektroluminiserende ledninger – også kalt EL-ledninger. Den hvite delen er lagt ut som en uregelmessig form over det svarte, og avgir det pulserende lyset langs kantene.

Ta en nærmere titt på kjolen på dette videoklippet:

Lyseffekten blir aktivert av en mikrofon som snapper opp bakgrunnslyder, og følger rytmen til musikk eller liknende istedenfor å blinke ved faste intervaller.

Chung-Hay Luk har forsøkt å å tone ned blinkeeffekten og gjøre lyset på kjolen mer rytmisk og subtilt, og da spørs det om ikke dette kommer på moten om noen år for de som vil skille seg ut på nattklubben uten å virke altfor prangende.

(Kilder: talk2myShirt, Übergizmo)

annonse