Til hovedinnhold

Razers nye tastatur kombinerer mekanisk og ikke-mekanisk teknologi

Selskapets nye «mecha-membran»-løsning skal være verdens første i sitt slag.

Razer

Man pleier å dele tastaturer inn i de to hovedkategoriene mekaniske og membran-baserte tastaturer, men nå har utstyrsprodusenten Razer gjort skillet mellom disse litt mer utydelig. I en pressemelding har selskapet nemlig dratt sløret av et tastatur som «kombinerer» de to teknologiene.

Det nye tastaturet heter Razer Ornate og kommer med noe selskapet har døpt «mecha-membran», en splitter ny teknologi som ifølge Razer er den første i sitt slag.

Beste fra begge verdener

Formålet med den nye løsningen er å tilby brukerne det beste fra begge verdener. Tastaturet skal kombinere den «myke» berøringsfølelsen som membranløsningen gir med de tydelige, taktile klikkene som de mekaniske tastaturene er kjent for.

Teknologien er ennå i ferd med å bli patentert, som kanskje er grunnen til at Razer ikke beskriver i detalj hvordan det hele fungerer.

Av andre spesifikasjoner kommer Ornate-tastaturet med nydesignede taster som er tynnere enn på vanlige mekaniske tastaturer, som ifølge Razer gjør at fingrene kan løpe ekstra raskt og smidig over tastaturet. Det er i så måte godt egnet til spill.

Razer Ornata.
Razer

Kommer i Chroma-utgave

Ellers har modellen såkalt «10 key roll-over», som betyr at du kan trykke inn opptil 10 taster samtidig før tastaturet ikke registrerer flere trykk. Anti-ghosting-løsningen skal videre sikre feilfri registrering av opptil 10 tastetrykk.

Tastaturet har individuelt baklyste taster, og det kan også fåes i en Chroma-utgave som gir deg 16,8 millioner lysfarger å leke deg med. Ergonomisk hvilepute for håndleddet er også på plass. Razer Ornate har en pris på 90 euro, mens Chroma-utgaven ligger på 110 euro, som tlisvarer cirka 840 og 1000 kroner.

Tastaturet skal bli tilgjengelig i oktober, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Les mer hos Razer, og se også video under for en introduksjon.

Lenovo lanserte også nylig et uvanlig tastatur: Hybrid-PC-en Yoga Book har nemlig ingen fysiske taster »

annonse