Nyhet

HTC-sjef: – Vi kopierte ikke Apple

...det var de som kopierte oss!

Det er knapt gått en uke siden HTC viste frem sin splitter nye HTC One A9, og siden da har beskyldningene om at praktisk talt er en modifisert kopi av iPhone 6/6S haglet. De to telefonene har tross alt mange likhetstrekk, deriblant en svært minimalistisk, avrundet aluminiumskropp, tykke antennebånd bak og omtrent samme størrelse.

Nå melder imidlertid GSMArena om at HTC langt i fra er enige i dette – snarere tvert i mot. I en offisiell uttalelse fra selskapet hevder en av selskapets toppsjefer at det var Apple som kopierte dem da de lanserte iPhone 6 i fjor:

– Vi har ikke kopiert noen. Vi lagde en unibody-telefon i metall allerede i 2013. Det er Apple som kopierer oss, med tanke på antennedesignet på baksiden av telefonen.

– Det er Apple som kopierer oss

HTC One M7 er telefonen HTC mener Apple har kopiert. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Hvilken telefon er det snakk om, tenker du kanskje? Jo, det HTC-sjefen referer til, er HTC One M7, som ble lansert allerede i mars 2013. Dette var riktig nok en buet telefon, men like fullt med unibody-kropp i aluminium og med tjukke antennebånd på baksiden – akkurat som på iPhone 6, som ikke kom før i september i 2014.

Sånn sett har HTC helt rett i påstanden sin om antennebåndene, men å hevde at HTC One A9 ikke ligner på iPhone 6 på andre områder blir å ta i.

Sannsynligvis har hverken HTC eller Apple gjort noe verre enn det mobiltelefonprodusenter til en hver tid har gjort: de har lånt litt fra hverandre. Om det er til det positive eller negative, får være opp til enhver selv å bestemme.

Synes du HTC One A9 ligner for mye på iPhone 6? Kommenter gjerne under!

HTC One A9 er ikke den første telefonen til å ligne på iPhone 6:
Er Samsung Galaxy S6 for lik iPhone 6? »

(Kilde: GSMArena)

Les også
– HTCs nye flaggskip måtte redesignes
Les også
Helt ny firetommers iPhone kan komme i starten av 2016
annonse