Nyhet

Zotac fyller ti år – feirer med ny maskinvare

Slipper ny PC, SSD, grafikkort og VR-sekk i anledning jubileet.

Zotac har i disse dager jubileum og dette feirer de på sin egen måte – som er å lansere noen ekstra datakomponenter og -maskiner merket «10 Year Anniversary Edition», samt den snedige «VR-sekken» Zotac VR GO Backpack.

Men for å ta jubileumsproduktene først, så snakker vi her om ett slikt produkt i hver hovedkategori. Det vil si en PC, en SSD og et grafikkort. Sistnevnte får i tillegg følge av en spesiell SLI-bro.

En ny Magnus

Den lille datamaskinens fulle betegnelse er 10 Year Anniversary Edition Magnus EN1080, som i stor grad er bygd på Zotac Zbox Magnus EN980 – en vannkjølt mini-PC vi først fikk se på årets Computex-messe.

Foruten vannkjøling kan Magnus EN1080 skryte av et spesielt belysningssystem og naturligvis «VR-klar» innmat i form av en GeForce GTX 1080 MXM-modul og Intel Core i7-6700 – så er det bare å stappe inn minne og lagringsplass etter ønske og behov.

Du får dog ikke plass til 10 Year Anniversary Edition Sonix SSD i Magnus EN1080. Sonix SSD er lagd for å puttes rett i stasjonære PC-er med et ledig PCI Express-spor. Det har en kapasitet på 480 GB og benytter seg av MLC-minne fra Toshiba. SSD-en skal klare å nå sekvensielle lesehastigheter på opptil 2800 MB/s, mens tallet for skriving skal være 1500 MB/s.

Ellers er jo ikke SSD-en så dum å se på, og bakplaten skal være utstyrt med LED-er som gjør at den lyser opp i kabinettet under bruk.

Grafikkort for vannkjølere

Det nye grafikkortet er utviklet i samarbeid med Thermaltake og har fått den fulle betegnelsen Zotac GTX 1080 ArcticStorm Thermaltake 10 Year Anniversary Edition. Kortet krever vannkjøling og har «dual BIOS» som kjapt lar deg svitsje mellom to forskjellige overklokkingsprofiler.

Grafikkortet har også en ny strømdesign med 16 «power phases» – som da skal bety en bedre og mer stabil forsyning av strøm når kortet setter opp dampen.

Med på kjøpet skal du også få den nye «limited edition» Zotac SLI HB Bridge – som da kan brukes til å koble sammen flere Nvidia «Pascal» grafikkort.

Den siste nyheten fra Zotac denne gangen er datamaskinen du kan ha på ryggen: Zotac VR GO Backpack. Vi så en slags prototype av denne sekken på Computex og konstaterer at den ser langt lekrere ut nå.

Funksjonaliteten er dog stort sett den samme – ved å ta PC-en på deg slipper du å snuble i kabelen til VR-visiret, og med batteripakker som kan byttes «i farta» slipper du unødvendig nedetid. Datamaskinen, som jo også vil kunne brukes som en vanlig PC, skal ha et GeForce GTX 1070 grafikkort innabords.

Zotac har ikke sagt noe om priser eller tilgjengelighet for de nye produktene, men det er forventet at de blir å finne i butikkene før årsskiftet.

Vi har testet Zotac Zbox Magnus EN970:
Liten og stillegående PC med mye spillytelse »

(Kilde: TechPowerUp)

Les også
Snart lanserer Zotac «VR-ryggsekken» sin
Les også
Zotac slipper to utgaver av GTX 1060 for minimaskiner
Les også
Med en VR-sekk tar du hele datamaskinen på ryggen
Les også
Zotac har lagd en vannkjølt og VR-klar «mini-PC»
Les også
Vi har ventet på Zotacs vifteløse boks
Les også
Slik ser Zotacs første pinne-PC ut
annonse