Til hovedinnhold
NyhetÅrets produkt 2014

Vi har kåret årets lyd- og bildeprodukter

Se hvilke produkter som ble årets TV, trådløse høyttaler og hodetelefon.

Sutterstock/ Elnur/LG

2014 nærmer seg med stormskritt slutten, og med det er det på tide å se hva vi har likt best av de produktene som har vært innom testbenken vår under året som har gått. I en serie artikler tar vi for oss ulike kategorier, og i dag er det lyd og bilde som står på menyen. Her er listen over det vi mener er årets beste produkter i denne kategorien:

Årets TV

LG 55EC930V.Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

LG 55EC930V

TV-året 2014 har vært fylt med en rekke nyheter. Blant annet har TV-er med 4K-oppløsning kommet for fullt i tillegg til at enkelte flatskjermer også har blitt kurvede. Vi har testet en rekke TV-er i år, og den beste av dem alle etter vår mening er LGs nye «billig-OLED», LG 55EC930V.

Denne TV-en er en gjennomført flatskjerm der blant annet utseende er meget smekkert å se på. Selve panelet er syltynt, og kombinert med en lekker fot er dette en TV som tar seg godt ut i stuen din. Likevel er det bildekvaliteten som henger høyest, og her viser OLED-teknologien til LG sin store styrke. Sortnivået er det ingenting å utsette på, samt at fargene er svært gode, og totalsett får du helt gnistrende bildekvalitet for de omlag 20 000 kronene du betaler.

I tillegg bruker denne modellen fra LG operativsystemet WebOS, et grensesnitt vi har fått sansen for under året som har gått. Kombinert med en pekekontroll har du god kontroll på alt fra nettleser til apper, og responsen er rask slik at tjenesten blir god å bruke. Er du dog en aktiv spiller, burde du se deg om etter noe annet. Denne TV-en er nemlig ikke blant de aller beste når det kommer til inputlag.

Årets hodesett

Bose QuietComfort 25.Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Bose QuietComfort 25

I løpet av året har vi hatt en rekke hodesett inne, både med og uten mikrofon. Likevel er det et hodesett som skiller seg ut fra mengden, og det er Boses nye QuietComfort 25, den nye oppfølgeren til QuietComfort 15, som i flere år har vært modellen å slå på nettopp støyreduksjon.

De nye klokkene fra Bose tar vare på en del av elementene fra forgjengeren, samtidig som en rekke områder har gjennomgått forandringer til det bedre. Blant annet er den aktive støydempingen blitt bedre, og skulle du ha uflaks å gå tom for strøm under reisen, kan QC25 brukes uten batterier også – noe ikke QC15 kunne.

Er du på jakt etter den beste lydkvaliteten for pengene vil ikke QC25 være det soleklare valget. Men, er du mye på farten og med det ønsker deg en så avslappende tur som mulig, er QC25 det aller beste alternativet. Bose har utformet klokkene så de er enda mer ettersittende enn hva tilfellet var med QC15, samt at etuiet har blitt en anelse med reisevennlig. Dette er et hodesett du fint kan ha på deg i time etter time uten at det blir ubehagelig.

Årets trådløse høyttaler

Samsung Multiroom M7

Samsung Multiroom M7.Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Strømming av alt fra lyd til film blir stadig mer populært, og i kjølvannet har en rekke nye trådløse systemer dukket opp. En av disse er Samsungs Multiroom M7, en trådløs høyttaler som er en del av flere tilsvarende produkter fra selskapet dette året.

Vi kikket nærmere på både M7 og lillebror M5, der det var M7 som pekte seg mest ut. Her får du en høyttaler som er plasseringsvennlig i den forstand at den kan plasseres både stående og liggende. Utformingen er original, og tar seg etter vår mening seg godt ut i stuen din. M7 er som nevnt trådløst, og kan snakke sammen med flere høyttalere av samme slag.

Det betyr kort at du kan flette sammen flere høyttalere til å spille det samme innholdet, være seg fra en mobil, PC eller internett, men de kan også leve individuelle liv. Har du en lydplanke fra selskapet har du dessuten mulighet til å supplere med M7 som for eksempel front- eller bakhøyttalere. Samtidig holder også lydkvaliteten høyt nivå, og totalsett er dette et meget gjennomført produkt.

Tek.no kommer de neste dagene også til å kåre Årets produkt i kategoriene data, foto og mobil/nettbrett. Følg med!

annonse