Tek.no

Nyhet

Slik fungerer appen som skal styre Apple Watch

Nesten alt blir gjort fra mobilen, ikke klokka.

Apple
15 Jan 2015 09:00

Apples smartklokke er slippes sannsynligvis i mars, og vi begynner å få et stadig klarere bilde av hva vi faktisk har i vente. Det har kommet bilder og skjermbilder, en Apple Watch-demo dukket opp på nettet og søsternettstedet vårt har til og med fått prøve en tidlig utgave.

Nå har nettstedet 9to5Mac fått klørne i massevis av skjermbilder fra iOS-appen som skal styre hele klokken.

Krever iPhone for å sette opp

For å sette opp Apple Watch er du nødt til å ha en iPhone. Du parer klokken med mobilen ved hjelp av en app som 9to5Mac referer til som «Companion»-appen.

Du kan få drøssevis av ulike varsler som sier ifra når du bør trene eller reise deg opp.

I appen får du muligheten til å endre på en rekke forskjellige innstillinger. Ettersom klokken ikke har noe eget tastatur, vil du for eksempel kunne velge om du vil svare på meldinger ved å diktere tekst eller sende stemmebeskjeder. Klokken har en egen venne-app som viser kontaktinformasjonen deres, og i mobil-appen kan du velge hvilke venner som skal vises i oversikten.

I appen kan du velge hvor appene på hjemskjermen skal være.

Du kan også stille inn hva slags varslinger som skal videresendes fra mobilen til klokken, eller hva slags treningsmål du skal ha hver dag. En egen tjeneste lar deg også bestemme hvordan hjemskjermen på klokken skal se ut. Det virker altså som at dette ikke kan gjøres fra klokken direkte, noe som kanskje er litt overraskende.

Ta en tur innom 9to5Mac for å se alle skjermbildene, og les enda mer om alle funksjonene som klokken og Companion-appen har å by på.

Ikke vent til mars:
Prøv Apple Watch allerede nå »

(Kilde: 9to5Mac)

annonse

Les også