Nyhet

Sony satser på nettbrett fremfor PC-er

Selger unna PC-avdelingen.

I en pressemelding forteller Sony at de nå skal selge unna PC-avdelingen sin. En intensjonsavtale er allerede på plass, noe som innebærer at partene er enige om at de vil forsøke å få i stand en endelig avtale. Denne avtalen håper Sony at vil være i orden innen utgangen av mars.

Den potensielle kjøperen er et eget fond i Japan, Japan Industrial Partners (JIP). PC-avdelingen inkluderer alt som går under merkevaren Vaio, hvilket består av både stasjonære datamaskiner, men også en rekke svært spennende bærbare datamaskiner.

Overføringen av avdelingen og alle detaljer rundt dette regner partene med at kommer på plass innen 1. juli 2014.

Sjefen selv, Kazuo Hirai.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Enkelte detaljer er likevel rimelig klare allerede nå. Blant annet skal merkenavnet Vaio bli videreført, men det skal etableres et nytt selskap som skal føre produktene videre. I første omgang vil fokuset være det japanske markedet, hvilket kan bety at vi her i Norge vil miste muligheten til å kjøpe Vaio-maskiner.

Salgssummen skal være på opp mot tre milliarder kroner.

Skyldes nedgang i salget

Det er flere grunner til at et slikt salg kan se dagens lys, men alt koker i grunnen ned til økonomi. Sony har ikke gått spesielt bra de senere årene, og for to år siden tok Kazuo Hirai over sjefsstolen etter Howard Stringer. Under Hirais hånd har flere grep blitt gjort, og fra å være et selskap med solide tap og en rekke mindre spennende produkter har det virkelig skjedd ting.

Hadde Vaio-maskinene fra Sony solgt i bøtter og spann hadde det neppe vært snakk om noe salg, årsaken til salget er snarere redusert etterspørsel etter maskinene.

Fremfor datamaskiner vil Sony heller satse på andre områder, som det gamle kjerneområdet TV-er og spillkonsoller og den nye gruppen med nettbrett og mobiltelefoner. Innen sistnevnte kategori sender Sony ut det ene spennende produktet etter det andre, som Xperia Z1 Compact.

Les også: Samsung tar innpå Apple i nettbrettmarkedet

Les også
Disse telefonene solgte best i januar
Les også
Kommer Samsung Galaxy Glass til høsten?
Les også
Sony snuser på Windows Phone
Les også
Vil Sony lansere en Windows-mobil i 2014?
annonse