Tek.no

Nyhet

God mobil-jul for Microsoft

Selskapets Nokia Lumia-telefoner ble tydeligvis en populær julegave.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
1 Jan 2015 20:00

Microsofts entré inn i mobilmarkedet hadde en litt vaklende start, og ennå har Windows Phone-plattformen, som primært består av Lumia-telefonene, en relativt beskjeden markedsandel. Pilene peker imidlertid i riktig retning i flere av de viktige markedene, og forskere spår nå at plattformen vil vokse markant i årene fremover.

Det kan se ut til at vi har sett begynnelsen på denne veksten allerede nå. Nettstedet Flurry påtok seg nemlig å grave frem de globale tallene for aktivering av nye mobile enheter i juletiden, og i denne konkurransen viste Windows Phone seg å gjøre det overraskende skarpt.

Inntok en solid tredjeplass

Ikke helt uventet var det Apples og Samsungs produkter som stod for de aller fleste nye aktiveringene, med andeler på henholdsvis 51,3 og 17,7 prosent. Windows Phone slo imidlertid alle de øvrige produsentene med relativt god margin, og inntok tredjeplassen med en andel på respektable 5,8 prosent. Tallene ble hentet inn i perioden 19. - 26. desember.

På fjerde- og femteplassen finner vi Sony og LG, som ifølge Flurrys tall lå ganske langt bak Microsoft og stod for henholdsvis 1,6 og 1,4 prosent av nye aktiveringer.

Med tanke på at markedsforskningsselskapet IDC tidligere denne måneden beregnet at Windows Phone ville ha en markedsandel på 2,7 prosent innen utgangen av året, kan dette altså være en indikasjon på at Microsofts plattform er i ferd med å oppleve en ganske bratt økning i popularitet ved inngangen til 2015.

Meget kraftig økning i phablets-aktiveringer

Flurry undersøkte for øvrig også aktiveringstallene for de ulike typene mobile enheter i julen. I perioden 19. - 25. desember var det ikke overraskende flest mobiltelefoner i mellomsegmentet som ble aktivert, med en andel på 64 prosent. Tallet for små telefoner lå på kun 2 prosent.

Når det gjelder de store telefonene, såkalte «phablets», har disse tydeligvis blitt vesentlig mer populære i det siste. 13 prosent av nye mobile enheter som ble aktivert i julen var phablets, som er omtrent en tredobling sammenlignet med fjoråret. Andelen fullstørrelses-nettbrett gikk på sin side markant ned, fra 17 prosent i fjor til 11 prosent i år.

Microsoft slapp nylig en ny Lumia-telefon: Nokia Lumia 735 er en gjennomtenkt og god «selfie»-telefon »

(Via Windows Central)

Les også
Nettbrett i fritt fall
Les også
Denne Lumia-telefonen har fått rekordlav pris
Les også
Nokia Lumia 735: Microsofts selfie-telefon er gjennomtenkt og god
Les også
To uker med Windows Phone – er Øystein like frelst nå?
Les også
Alle Windows Phone 8-telefoner får Windows 10
annonse

Les også