Nyhet

Snart kan du få super-WiFi på mobilen

Milliardoppkjøp kan gi deg teknologien allerede neste år.

Qualcomm er den største produsenten av såkalte systembrikker for mobiltelefoner og nettbrett. Disse brikkene er «motoren» i mobile enheter, og inneholder blant annet prosessor og grafikkprosessor.

Nå har Qualcomm kjøpt Wilocity, et lite selskap grunnlagt i California, og med kontorer i Israel. Qualcomm betalte 1.8 milliarder kroner for selskapet, som lager brikker for neste generasjons trådløse nett-tilkoblinger, skriver Slashgear.

Med Wilocitys trådløsteknologi, WiGig, kan WiFi-hastighetene komme opp i flerfoldige gigabit per sekund, eller LTE-hastigheter over Wi-Fi. Med frekvenser i 60 GHz-båndet blir hastighetene høye, men rekkevidden lav. For eksempel går disse signalene ikke gjennom vegger.

Kan få superrask WiFi allerede neste år

I forbindelse med kjøpet har Qualcomm uttalt at de ønsker å integrere WiGig-teknologien i nylanserte Snapdragon 810, neste generasjons mobilprosessor. Allerede neste år kan de første mobilbrukerne få superrask WiFi, ifølge selskapet.

Snapdragon 810 er etterfølgeren til Snapdragon 805, som har vært toppmodellen inntil nå. Den ventes å komme i nye telefoner litt senere i år. 810 har fire Cortex A57- og fire Cortex A53-prosessorer, altså totalt åtte prosessorkjerner. A57-kjernene har høyest ytelse, men bruker noe mer strøm enn A53-kjernene – derfor brukes de kun når det er behov for ekstra ytelse.

Qualcomm sier de første prøveeksemplarene av Snapdragon 810 og 808 vil sendes ut i løpet av andre halvår i år, og at de første mobiltelefonene og nettbrettene med brikkene vil komme på markedet første halvår 2015.

Les mer: Derfor er ikke 4G alltid raskest

Kilde: Slashgear

Les også
Disse produsentene satser på Qualcomms toppbrikke
Les også
Brikkeprodusent dobler salgsforventningene
Les også
Elkjøp-tabbe ga rekordtidlig Lumia 930
Les også
Apple, Samsung ... og Xiaomi?!
Les også
Microsoft med nye Windows Phone-partnere
Les også
Qualcomms inntjening går til himmels
annonse