Til hovedinnhold

Bak kulissene på en profesjonell photoshoot

Ny video gir grundig innblikk i prosessen.

YouTube

Fotografering er et fag man aldri blir helt utlært i. I den forbindelse er Internett en fin ressurs med mye å tilby fotografer som ønsker å heve ferdighetene sine, enten det er naturfotografering eller andre felt man har fordypet seg i.

Nå melder nettstedet SLR Lounge om en ny video på nettstedet YouTube som man antakelig også kan plukke opp et og annet tips og triks fra.

Bak kulissene på photoshoot

Videoen er laget av Zack Arias, en erfaren fotograf som har arbeidet for mange kjente magasiner og selskaper, inkludert Time Magazine, IBM og Cola Cola Company. Han har mest erfaring innen musikkindustrien, som han har vært tilknyttet i mer enn ti år.

Arias spesialiserer seg på ulike typer portrettfotografering, og i den nye videoen han nå har lagt ut tar han oss med bak kulissene til en portrett-photoshoot av en eldre herre i forbindelse med et kunstprosjekt.

Filmen heter «Lighting to Lightroom» og starter med at Zack forklarer hva slags utstyr han velger å ta med seg og hvorfor. Deretter viser han oss hvordan han rigger til lyssettingen, før vi får ta del i selve fotograferingen og måten fotografen kommuniserer med subjektet på underveis.

Den største delen av videoen er imidlertid viet til etterbehandlingen og retusjeringen av bildet i Lightroom, som utgjør omtrent halvparten av den 19 minutter lange filmen. Arias har planer om flere videoer, så om videoen faller i smak er det bare å følge med på YouTube-kanalen hans. Klippet ser du under.

Har du lyst til å bli en bedre fotograf? Her er fem prosjekter som kan hjelpe deg »

annonse