Google vil selge Project Ara fra januar neste år

Selvbyggertelefonen rykker stadig nærmere.

På senhøsten i fjor dukket nettkampanjen Phonebloks opp. Det handlet om en modulbasert mobiltelefon som kunne oppgraderes. Motorola plukket snart opp tråden, og etter salget av mobilprodusenten er det nå Google som driver Project Ara videre. Nettstedet cnet.com melder at en variant av telefonen vil være i salg allerede i januar.

Telefonen det er snakk om vil i tilfelle bli en helt grunnleggende utgave av Project Ara, og prisen er ventet å bli på bare 50 dollar, eller 300 kroner.

Les også: Nå kan du laste ned selvbyggerpakken (Amobil.no)

Laget for oppgraderinger

Google kaller telefonen som kommer i salg for the Gray Phone, eller den grå telefonen. Navnet forklarer de med at den enkleste, grå, varianten skal få folk til å ønske å tilpasse telefonen til egne behov.

Frem til den tid jobber selskapet med en rekke partnere for å få på plass tilbehør til telefonene. De må også få på plass støtte for utskiftbar maskinvare i Android.

Ryggraden skal holde i 5-6 år

Selve platen som utgjør ryggraden i telefonen, skal kunne holde i opp til fem-seks år. Modulene festes med magneter, og kommuniserer med et eget, standardisert, datanettverk som går under navnet UniPro.

Det er ikke klart når i januar mobiltelefonen kommer i salg. Hvilke moduler, og hvilket tilbehør, som vil følge telefonen inn på markedet er også ukjent foreløpig.

Les også: Motorola solgt til Lenovo

(Kilder:

cnet.com

via

slashgear.com

)

Les også
Googles selvbyggertelefon har fått skikkelig kamera
Les også
Norsk mobiltelefon for ekstreme forhold lansert
Les også
Google-nettbrett kan få avanserte 3D-sensorer
Les også
Google mer verdt enn Apple
Les også
Apple, Samsung ... og Xiaomi?!
Les også
Motorola solgt til Lenovo
Les også
Dette er nerdenes drømmemobil
annonse