Til hovedinnhold

Mini lager avanserte kjørebriller

Skal være svært smarte, selv om de ikke ser så smarte ut.

Synes du Google Glass ser «iøynefallende» ut? Vent til du ser Minis nye kjørebriller, som ser ut som noe en flyger ville hatt på seg under første verdenskrig.

Men selv om de ser ut til å stamme fra oldtiden, er de svært moderne. De er nemlig trådløst koblet til bilen, og gir deg informasjon rett på brilleglassene.

– Skal ikke distrahere

Mini lover at informasjonen ikke skal distrahere deg. Brillene registrerer nemlig hodebevegelsene dine, og praktisk informasjon fra bilen (farten du holder, hva fartsgrensen er og så videre) vil alltid vises like over rattet, der Mini mener det ikke kommer i veien for ting du må følge med på.

Augmentert virkelighet i bilen. Foto: Mini

Navigasjonsinformasjon vil legges som piler direkte «på» veien, men disse vil være gjennomsiktige slik at de ikke skjuler andre trafikanter eller hindringer.

Det mest interessante er kanskje at kameraer vil kunne gi deg et røntgensyn, ved at du får et virtuelt bilde av deler av omverdenen som dekkes av bilen.

Disse delene inkluderer de to «a-stolpene», som sperrer for utsikten mellom frontruta og sidedørene.

Brillene skal også hjelpe deg å parkere. Et kamera montert i speilet på passasjersiden vil sende video direkte på brillene når du trenger det.

De nye brillene skal presenteres på en stor bilmesse i Shanghai, som går av stabelen senere denne måneden.

Distraksjoner kan være svært farlige i trafikken
Her går det galt mens jenta sjekker mobiltelefonen

(Kilde: Pressemelding, via The Verge)

annonse