Tek.no

Nyhet

Tesla-eier lagde app for å fjernstyre bilens funksjoner

Oppskriften finner du her.

Hadrian / Shutterstock
15 Mai 2015 17:30

Tesla-eier og -entusiast, Joe Pasqua, har laget en app for Windows, Mac og nettlesere som kan brukes til å konfigurere en Tesla Model S. Du kan blant annet bruke den i bilens egen nettleser.

Skjermbilde fra appen. Foto: Joe Pasqua

Pasqua laget appen etter å ha dekodet protokollene som brukes til å sende beskjeder fra den offisielle Tesla-appen på iPhone til selskapets serverpark.

– Du kan gjøre alle de grunnleggende kontrollfunksjonene. Du kan låse opp dørene, skru på varmeapparatet eller aircondition-apparatet, du kan endre temperaturen, åpne soltaket og så videre. Du kan også få stedsinformasjon og kontrollere lagringen, sier han til Technology Review.

Hendig funksjonalitet

Appen har også andre hendige funksjoner. For eksempel kan han bruke den til å sende huskelapper til seg selv om han besøker spesielle steder.

Som eksempel trekker han frem den lokale matvarebutikken, som har sluttet å dele ut poser til kundene sine. Når GPS-systemet i bilen registrerer at han er på parkeringsplassen til butikken, sendes automatisk en e-post til telefonen hans, som minner ham på å ta med handlepose.

Du kan få detaljert statistikk om for eksempel hvordan batteriet oppfører seg. Foto: Joe Pasqua

Tesla virker ikke så bekymret over at Pasqua har hacket systemet deres. Ved ett tilfelle gikk appen hans amok, og spammet Tesla-serveren med tusenvis av beskjeder i sekundet. Da reagerte de med å midlertidig utestenge ham, og sendte en e-post for å spørre hva som foregikk.

– Jeg beklaget på det sterkeste, og de synes det var greit. De kunne lett ha stengt hele prosjektet mitt ned, men det gjorde de ikke.

Du kan laste ned appen selv, ved å følge instruksjonene på Pasquas nettsted. Den er gratis, og kildekoden er åpen for alle. Pasqua advarer imidlertid om at du ikke bør bruke den om du ikke vet hva du holder på med.

Selv om Tesla tilsynelatende ikke finner appen problematisk, har de tidligere advart kunder mot å hacke bilene deres
Tesla setter hacking høyt på listen over potensielle trusler

(Kilde: Technology Review)

annonse

Les også