Knallsterkt fra Apple

Nå lover Apple-sjefen at det kommer en helt ny produktkategori i løpet av året.

Apple solgte 43,7 millioner iPhone-mobiler i årets første tre måneder, mens analytikerne hadde forventet 38,2 millioner enheter. Dette, sammen med en solid økning i overskuddet fikk Apples aksjekurs til å skyte i været. Ifølge Wall Street Journal steg Apple-aksjen med åtte prosent i etterhandelen i går amerikansk tid, og endte opp på sitt høyeste nivå siden desember.

Kvartalsomsetningen endte på 45,6 milliarder dollar – 273 milliarder kroner. Resultatet endte på 10,2 milliarder dollar – 61 milliarder kroner. I samme periode i fjor endte omsetningen og resultatet på henholdsvis 43,6 og 9,5 milliarder dollar.

iPhone 5S solgte godt årets tre første måneder.Foto: Apple

Flere mobiler, men færre nettbrett

Men selv om iPhone-salget gikk godt, etter et tregt salg før lanseringen av iPhone 5S, går det ikke like bra på alle fronter. I løpet av første kvartal solgte Apple 16,4 millioner iPad-er, som er 3,1 millioner færre enn i fjor – eller en nedgang på 16,05 prosent. Analytikerne hadde ventet et salg på 19,3 millioner enheter.

Mac-salget gikk imidlertid opp med 4,7 prosent, og endte opp på 4,14 millioner enheter.

Betaler ut mer til eierne

Apples toppsjef Tim Cook sier i et intervju med Wall Street Journal at de mener Apple-aksjen er undervurdert, og at selskapet derfor vil utvide sitt aksje-tilbakekjøpsprogram fra 60 til 90 milliarder dollar innen utgangen av 2015.

– Det viser hvor stor tro vi har på fremtiden til selskapet, sier Cook til Wall Street Journal.

I tillegg annonserer Apple at de vil betale ut mer enn 130 milliarder dollar til aksjonærene innen utgangen av 2015. Selskapet har tidligere vedtatt å dele ut 100 milliarder innen denne fristen.

Lover en ny produktkategori

Det er flere år siden de første ryktene om en Apple-klokke dukket opp, og Cook gjentok i går løftene om at de i løpet av 2014 vil komme med produkter i en ny produktkategori – uten å bekrefte at det er snakk om en iWatch.

– Apple vil ta tiden som trengs for å gjøre det riktig. Målet vårt er ikke å være først, men å være best, sier Cook til Wall Street Journal.

En eventuell Apple iWatch kan bli dyr:
– iWatch kan koste over 10 000 kroner, sier analytiker »

(Kilder: Wall Street Journal, BBC, E24)

Les også
Apple kan få tidenes juleresultat
Les også
Taper milliarder på smarttelefoner
Les også
– Apples høstslipp kan bli historisk
Les også
Apple kjøper antagelig Beats for 3,2 milliarder dollar
Les også
– iWatch kan koste over 10 000 kroner
Les også
Ber miljøskeptikere droppe Apple-aksjer
Les også
Slik skal Apple bli mer ansvarlige
Les også
Tror smartklokker tar av med Apple
Les også
Apple bekrefter at de «jobber med noe nytt»
Les også
– iPhone 5C selger skuffende dårlig
annonse