Til hovedinnhold

Vi fulgte Samsungs lanseringsfest

Lanserte Galaxy S5 og nytt smartarmbånd med pulsmåler.

Hardwarezone.com

Mandag den 24. februar klokken 20:00 startet Samsungs Unpacked-pressekonferanse, hvor Samsung lanserte sin nye toppmodell, Galaxy S5. I tillegg lanserte de nok en smartklokke, Gear Fit.

Her kan du lese om de nye Samsung-produktene »

Liveblogg:

21:00 Da var pressekonferansen over.

20:58: Lanseres i 150 land den 11. april.

20:55: Så litt om Samsung Gear Fit: Den har et bøye OLED-display, og veier 27 gram. Den skal være kompatibel med de fleste Galaxy-enheter. Og både Gear 2 og Gear Fit har innebygget pulsmåler.

20:55: Klokken er basert på Samsungs eget OS, Tizen - istedet for Android (som i første generasjon). Og den er vanntett, som Galaxy S5.

20:50: Med Gear 2 kan du nå styre andre Samsung-produkter, som for eksempel å bruke den som en fjernkontroll til TV-en din via en medfølgende app.

20:49: Gear 2 har nå mulighet for at du kan skifte ut reimen, for eksmepel til en annen farge. Samsung tilbyr fargene brun, svart og oransje.

20:46: Så er David Park tilbake på scenen for å snakke litt om smartklokkene og de andre ha-på-dingsene.

20:45: Det er også en Kids Mode - den tar vekk alt unntatt det du vil at barna dine skal kunne bruke på telefonen.

20:44: Fingeravtrykkskanner. Hjem-knappen foran på telefonen har innebygget fingeravtrykksskanner, slik som på iPhone. Skal kunne brukes til sikre mobilbetalinger, sier Samsung. Fingeravtrykket brukes også til en "private mode", et område hvor du kan lagre dokumenter og ting du ikke vil dele med andre.

20:44: Ny strømsparefunksjon. Ultra Power Saving Mode. Skal gi bedre batteritid.

20:43: Så sier de litt om vanntetthet. Som nevnt er telefonen IP67-sertifisert, hvor 6-tallet betyr at den er støvtett, 7-tallet at den er vanntett ned til 1 meter i 30 minutter.

20:40: Det er gjort en del med antennene i telefonen også. Dette skal være den første mobiltelefonen med såkalte Wi-Fi MIMO-antenner, noe som vil kunne nesten doble wi-fi-hastighetene, ifølge Samsung. Telefonen støtter også alle mulige LTE-frekvensbånd, har 802.11ac wifi, samt at teknologi de kaller Download Booster for raskere overføringer.

20:37: Masse annet nytt i kameraet. Blant annet HDR-mulighet også på video. Og du har fått selektiv autofokus, som såvidt vi forstår betyr at du kan endre fokus i ettertid – noe også Nokia har på sine Lumia-modeller.

20:35: Kameraet: Dette har nåe de kaller "fase-deteksjon" i tillegg til kontrast-detektert autofokus. Egen chip inne i kameraet skal gi mye raskere autofokus, visstnok den raskeste i noen mobiltelefon – ifølge Samsung.

20.33: Batterikapasiteten skal være dramatisk forbedret ifølge Samsung. 2800 mAh. 10 timer web-browsing.

20.32: 5,1-tommers skjerm. Local contrast enhancement bruker en spesiell algoritme for å analysere og forbedre bildekvaliteten i ulike lysforhold. 500 candela/m2. Det er også en funksjon som heter "super dimming", som senker lysstyrken helt ned til 2 candela/m2 – for bruk når du ikke vil forstyrre noen i mørke omgivelser.

20:31: Baksiden er perforert slik at telefonen skal være god å holde i. Glossy metall og refleksjoner skal gi en moderne "glam look". Visstnok.

20:29: Fem stikkord på skjermen: Glam look, great camera, fantastic design, the greatest camera, stay fit

20:28: Shin introduserer Jean-Daniel Ayme fra selskapets telekom-avdeling.

20:25: Samsung lanserer Gear Fit. Dette er et smartarmbånd, eller aktivitetsmonitor, om du vil. Armbåndet er imidlertid mer avansert enn f.eks. Fitbit, siden det kan vise varslinger om SMS-er, tapte anrop, osv. Og det kan vise pulsen din når du er ute og trener.

Gear Fit. .

20:24: Vanntett: Samsung Galaxy S5 er IP67-sertifisert. Det betyr at den er vanntett og skal tåle 1 meter under vann i 30 minutter. Ryktene stemte altså.

20:23: Kommer med ulike "fitness tools", som Gear Fit. Telefonen har innebygget pulsmåler.

20:22: Galaxy S5 kommer i fargene hvit, blå og svart. Den støtter LTE kategori 4, 02.11ac wifi, og Download Booster-programvare. Den har rask autofokus på kameraet, og støtte for HDR, sier Shin.

20:20: Her er Samsung Galaxy S5!

20:18: Våre kunder vil ikke ha "eye-popping" teknologi, eller den mest komplekse teknologien. De vil ha holdbar design, god ytelse og et bra kamera som er enkelt å bruke.

20:17: – Jeg setter pris på de mer enn 200 millioner kundene over hele verden som har valgt Galaxy S-produktene, sier Shin. Vi kan ha suksess kun når kundene velger oss, og vi er avhengig av at kundene fortsatt vil velge oss, sier han.

20:16: Park introduserer Samsung-sjefen, JK Shin.

20:15: Da kommer David Park fra Samsung inn på scenen.

20:13: Nedtelling! 4...3...2...1. Så får vi se en liten video. "For all the things that make life even better".

20:10: Orkesteret er visst ikke helt ferdig ennå. De spiller Samsung-jinglen:-)

20:10: Applaus!

20:09: Og strykerne stryker i vei... Nå er det vel like før. :-)

19:55: Da var vi på plass i salen. Samsung har leid inn et stort strykeorkester til å åpne showet.

Setter du opp prisvarsling på Prisguide.no, får du beskjed med en gang Galaxy S5 blir tilgjengelig i Norge »

annonse