Til hovedinnhold

Norsk app skal få lokalmiljøet i aktivitet

Gjør det enklere å finne sportslige aktiviteter i nærheten, og finne venner som vil være med.

Produsentfoto

Vi har tidligere skrevet om 23-åringen Mathias Mikkelsen, som solgte leiligheten sin for å satse alt på utvikling av timeplanleggings-appen Timely. Nå er gründeren i gang med nok et prosjekt – og denne gangen er målet intet mindre enn å «få hele verden til å spille mer sport».

Mathias Mikkelsen.Foto: Timely / Ed Moyse

– I samme slengen vil vi bedre folkehelsa, uttaler Mikkelsen til Mobilen.no.

Noen i nærheten som vil spille fotball?

Mikkelsen har sammen med Christian Ringnes Jr. (22) og Christopher Onsrud (21) laget appen Sporty. Appen viser deg forskjellige aktiviteter som skjer i området du befinner deg i, og hvilke personer som har lyst til å være med på aktivitetene.

Er man tre bekjente som har lyst til å spille for eksempel fotball, men mangler spillere, kan Sporty hjelpe til med å finne flere.

– Det er en fotballbinge i nærheten av meg som alltid er tom. En gang iblant er det en og annen person som sparker litt ball, alene. Jeg er ikke den eneste i området som hadde vært med å spille hvis noen bare hadde spurt, og det er det vi skal gjøre ekstremt enkelt. Det skal aldri være et problem å finne medspillere igjen, sier Ringnes.

Foto: Produsentfoto

Teknologien gjør at vi sitter for mye i ro

De tre gründerne skriver i en pressemelding at teknologiutviklingen har gjort at vi bruker mer og mer tid foran skjermer, og at all stillesittingen gjør at helsen blir stadig dårligere. Målet er at Sporty-appen skal bidra til å få folk mer i aktivitet.

– Jeg synes det er ekstremt kjedelig å løpe på et treningssenter, og det er jeg sannsynligvis ikke alene om. Sett meg derimot inn i en sport med flere andre, og konkurranseinstinktet får meg til å løpe mer enn jeg muligens tåler. Det er det som er så fantastisk med sport – det er gøy! Og mer trening har vi alle godt av – inkludert meg, sier Mikkelsen.

Ligner TV2-app?

Sporty-appen har enkelte likheter med en app fra TV2, som heter TV2 Sporty. Ikke bare er navnet nesten likt, TV2-appen tar også sikte på å få grupper i lokalmiljøet til å motivere hverandre til å komme i form. Prosjektleder Tom Ahlsen i TV2 ser ikke på navnelikheten som noe problem.

– TV2 Sporty var en ide om å lage et produkt som hjelper folk til å få gode trimvaner. Alene eller sammen med andre. Vi synes guttas ide om en digital møteplass for felles aktivitet er en veldig god ide, og håper han får med seg en mengde brukere. At han har valgt å kalle det Sporty – akkurat som oss, er vel mer et strategisk valg enn et resultat av kreativitet. Men, jeg tror det viktigste for Mathias, Christian og Christopher og alle potensielle brukere er at han får opp produktet sitt – som jeg kommer til å prøve selv, sier Ahlsen til Mobilen.no.

Han ønsker Mikkelsen og de andre gründerne lykke til med Sporty. Mikkelsen er på sin side klar over navnelikheten.

– Vi kom over TV 2 Sporty en stund etter vi hadde startet selskapet. Vi tok en vurdering på det, og fant ut at vi ikke kan bytte ut navnet når vi satser internasjonalt bare på grunn av at TV 2 har laget en treningsapp i Norge. Navnet passer perfekt, og er ikke brukt i USA, sier Mikkelsen.

Han mener deres app er helt annerledes enn TV2 Sporty. Mens TV2 Sporty holder på med logging av trening og hvor mye du har for eksempel løpt, er hensikten med Mikkelsens Sporty-app å koble sammen mennesker som ønsker å drive sport.

Sporty kan lastes ned fra App Store.

Mikkelsen er ikke den eneste nordmannen som jobber med interessante apper:
Norsk app lover å gjøre ligninger til en lek »

Mer om
annonse