Tek.no

Nyhet

YouTube lanserer en app for barn

Kommer denne uken.

YouTube/montasje
23 Feb 2015 06:00

Mange av videoene du finner på YouTube egner seg ikke for små barn. I tillegg kan det være vanskelig for barna å bruke app-utgaven av tjenesten, fordi den først og fremst er designet for eldre, mer kyndige brukere.

Slik blir logoen til YouTube Kids.

Det er noen av årsakene til at den nye appen YouTube Kids blir lansert til Android-plattformen førstkommende mandag, skriver The Verge. Den vil kun inneholde videokanaler som egner seg for barn under 13 år, og vil skilles seg kraftig ut fra den originale YouTube-appen.

OPPDATERT: Appen er nå lansert til Android, og kan lastes ned i den norske utgaven av Google Play.

For eksempel vil YouTube Kids ha store, forklarende ikoner, samt minimalt med scrolling. På hjem-skjermen vil barna finne ikoner for YouTube-kanaler med kjente figurer, som togene fra Thomas og vennene hans eller Talking Tom.

Planene om en YouTube-tjeneste for barn har for øvrig vært kjent i snart et år.

Offisiell lansering på mandag

Tjenesten blir offisielt lansert neste uke, og først da får vi vite alle detaljene. Foreløpig har YouTube bare røpet noen av detaljene til utvalgte nyhetsmedier i USA. Derfor vet vi dessverre ikke om tjenesten blir tilgjengelig i Norge allerede fra mandag.

Hvordan YouTube Kids skal tjene penger er heller ikke kjent. Angivelig skal de ha diskutert muligheten for å inkludere reklame som er rettet mot barn. Det er ikke er ulovlig i USA og en del andre land, men det er som kjent forbudt i Norge.

Et alternativ kan være å tilby YouTube Kids som en annonsefri betalingstjeneste, slik som YouTube Music Key, skriver The Verge.

Kan skru på sikkerhetsmodus

Allerede i dag har du som forelder muligheten til å aktivere sikkerhetsmodus i YouTube for å luke ut det aller verste innholdet. Velg «Sikkerhet: På» i undermenyen helt nederst på nettsiden for å aktivere dette filteret. I appen finner du det samme søkefilteret i innstillingene.

YouTube Kids blir derimot langt mer skreddersydd for unge brukere, og kan kanskje også føre til færre bekymringer for deg som forelder.

Barn liker iPad bedre enn Disney
Liste: De 50 merkevarene som amerikanske barn liker best »

(Kilde: The Verge)

annonse

Les også